Nufry, Ruth, Soulization, Dessy & Chavo правят купона в „Строежа“


Популярни музиканти определят звученето в Строежа на 31 май!

Nufry, Ruth, Soulization, Dessy & Chavo със съвместен проект в една единствена вечер

На 31-ви май, идния понеделник, продължава новата стратегия членове на добре известни български групи, както и отделни изпълнители, да определят музиката в Строежа, моделирайки вечерта изцяло според своите виждания. Идеята за подобен перформънс идва от самия клуб, но тематичната насоченост и начинът на случване зависи абсолютно от конкретните участници.

Този път гости са цели пет души – Нуфри, Рут, Soulization, Деси и Чаво. Стиловете ще варират от фънк и соул, през джаз и рок, до дръм енд бейс на живо. А новото по тип събитие става възможно със съдействието на Grolsch – холандската бира, която подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Първото подобно парти, проведено преди две седмици, бе поверено на двама членове на Babyface ClanИво Стоядинов и Насо Русков, които предложиха своите смели виждания за алтърнатив и електро. По време на предстоящата вечер на 31-ви концепцията се доразвива, като освен в диджей сетове, отделните музиканти ще се впуснат в сешъни на живо – комбинирани в разностилни и непривични колаборации помежду им.

Нуфри, познат от Panican Whyasker, Bastardolomey, Pyromania и още серия култови за родната сцена банди, ще заложи по време на своя сет на рок и рокабили.

Към края на вечерта същият ще се включи на живо в дръм енд бейс и джънгъл импровизации в компанията на Chavo (Cotton Records) и Soulization, зад който псевдоним се крие барабанистът на Пиромания – Васил Вутев.

Именно Васето, освен в привичната си роля на ударни, ще бъде видян и зад пулта, където, наблягайки на ню джаз, соул и фънк, ще представи съвместния си проект с Рут. Вокалистката е сред най-новите и нашумели изпълнители, като доказва своята класа с всяко следващо предизвикателство.

Dessy от Phuture Shock, освен като член на една от малкото, но особено впечатляващи български лаундж формации, отдавна е позната и утвърдена в диджейските среди. Нейният сет ще изобилства именно от фънк, лаундж и чил аут предложения. Тайна остават сешъните, които биха могли да хрумнат на петимата на място по време на вечерта.

Музикалното събитие ще стартира от 21.00 ч. на 31-ви май и ще продължи до късно през ноща. Билети вече се разпространяват предварително в мрежата на Тикетстрийм – вериги магазини Офис 1, М-тел, Техномаркет, На Тъмно, Ориндж, клуб Строежа и останалите каси на компанията. Цената им е 7 лв., като броят е ограничен.

31 May 2010 – Stroeja – DJ Sets + Live sessions:

Dessy (Phuture Shock) – Lounge, Funk

Soulization feat. Ruth – Nu Jazz, Nu Soul, Funk

Nufry – Rock/Rockabilly

Chavo (Cotton) feat. Soulization & Nufry – Drum and Bass/Jungle