Обичаш bTV Comedy? Виж филмите от 19 до 24 януари!

Акценти от филмовата програма на bTV Comedy – 19-и – 24-и януари 2010 г.

ТРИМА МЪЖЕ И ЕДНО БЕБЕ
Оригинално заглавие: Three Men And a Baby
Дата на излъчване: 19-и януари, вторник, 21:00 часа
Семейна комедия, САЩ, 1987 г.
Режисьор: Ленърд Нимой
Участват: Том Селек, Стийв Гутънбърг, Тед Дансън, Нанси Травис, Маргарет Колин, Филип Боско и др.

„Трима мъже и едно бебе” е римейк на „Дисни” на известната френска комедия „Трима мъже край люлката” (1985, реж. Колин Серо). Френският оригинал е номиниран за “Оскар” и печели 3 награди “Сезар”, включително и за най-добър филм. Сюжетната схема е изчистена и забавна – трима ергени-съквартиранти намират бебе-момиченце пред вратата на жилището си. Майката на мъничето (Нанси Травис) е имала крайткотрайни авантюри и с тримата кавалери. Спешен ангажимент я принуждава да вземе авангардното решение да стовари детето без предупреждение на тримата му евентуални бащи. В ролите са трима от най-популярните комици на Холивуд през 80-те – Том Селек от сериала „Magnum P.I.”, Стийв Гутънбърг от поредицата „Полицейска академия” и Тед Дансън от знаменития „Бар “Наздраве”. Режисьор е легендарният изпълнител на ролята на кап. Спок от оригиналния сериал „Стар Трек” (1966-69) – Ленърд Нимой.

НЯКОЙ КАТО ТЕБ
Оригинално заглавие: Someone Like You
Дата на излъчване: 20-ти януари, сряда, 10:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 2001 г.
Режисьор: Тони Голдуин
Участват: Ашли Джъд, Грег Киниър, Хю Джакман, Мариса Томей и др.

Виж видео анонс тук: https://www.youtube.com/watch?v=tDhrhT2g9pQ

Джейн Гудейл е щастлива с нещата от живота, които има. Тя е амбициозна дама с интересна професия – открива млади таланти за телевизионно шоу. Има горещ роман с продуцента на шоуто Рей. Внезапно обаче Рей я зарязва без никакво обяснение и нещастната Джейн решава да проведе собствено изследване на мъжката природа. Обръща се към Фройд, Дарвин и своите приятели, за да разбере навиците и поведението на мъжките индивиди при всички животински видове. Джейн започва да води авторска любовна рубрика в издание, като използва псевдоним. И изведнъж се превръща в истинска сензация…

В ЕДИН МИГ
Оригинално заглавие: Imagine me and You
Дата на излъчване: 20-ти януари, сряда, 21:00 часа
Повторение: 21-ви януари, четвъртък, 10:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 2005 г.
Режисьор: Ол Паркър
Участват: Пайпър Перабо, Лина Хеди, Матю Гуд и др.

На лондонската двойка Хек и Рейчъл предстои щастлив и дълъг съвместен живот, но…Една внезапна среща преобръща света на Рейчъл из основи. Следва романтично, забавно и трогателно приключение из необятните лабиринти на влюбването от пръв поглед. Новият обект на желанието обаче е жена с нежното име Люси, цветарка по професия.

Рейчъл е сразена от откритието си, че човекът, с когото съдбата е предопределила да прекара живота си, не е сегашното й гадже, а една съвършено непозната…

ДАВАЙ ОТНОВО, ДОКТОРЕ
Оригинално заглавие: Carry on again, doctor
Дата на излъчване: 21-ти януари, четвъртък, 21:00 часа
Повторение: 22-ри януари, петък, 10:00 часа
Комедия, Великобритания, 1969г.
Режисьор: Джералд Томас
Участват: Сид Джеймс, Кенет Уилямс, Джим Дейл и др.

Един лекар получава най-тежкото наказание – заточение – и е изпратен на далечен остров. Е, на него все пак му е разрешено да практикува професията си… само че на острова „лекар” и „болница” са две понятия, обвити в неяснота. Накратко казано – с кариерата на този доктор е свършено… до момента, в който той се натъква на местен еликсир, предизвикващ моментално отслабване. Предвкусвайки успеха, лекарят се връща в Англия и там вълшебният микс наистина се превръща в хит, а желаещи да отслабнат на мига определено не липсват!

С успеха обаче идват и проблемите – защото бившите „колеги” на лекаря – тези, отговорни за неговото „заточение”, сега искат част от печалбата. Истинският откривател на еликсира също настоява за своя дял…

ВОЙНАТА НА СЕМЕЙСТВО РОУЗ
Оригинално заглавие: The War of the Roses
Дата на излъчване: 22-ри януари, петък, 21:00 часа
Повторение: 23 януари, събота, 10 часа
Черна комедия, САЩ, 1989 г.
Режисьор: Дани де Вито, по романа на Уорън Адлър
Участват: Майкъл Дъглас, Катлийн Търнър, Дани де Вито, Мариане Зегебрехт, Шон Остин, Дж. Д. Спрадлин

Майкъл Дъглас, Катлийн Търнър и Дани де Вито работят за трети път заедно (след „Романс за камъка” и „Перлата на Нил”) в тази мрачна комедия за брачните травми, безмилостните отмъщения и силната омраза, сменяща любовта. Дъглас и Търнър играят снобското сем. Роуз (Оливър и Барбара), чийто наглед съвършен брак е всъщност пред разпад. Свързват ги само децата и къщата-мечта, погълнала огромен бюджет. Барбара усеща вкуса на финансовата независимост и решава да поиска развод от Оливър – тя иска от него като компенсация “само” къщата и всичко, което е в нея (без неговите дрехи и тоалетните му принадлежности). Бракоразводният процес (режисьорът Де Вито е в ролята на адвоката на Оливър Гавин Д’Амато) води до страшни обиди, зловещи заплахи, скъсани нерви, нещастни деца… Филмът има 3 номинации за “Златен глобус” ’89, номинация на БАФТА за адаптиран сценарий и номинация от Американското общество на операторите.

КРАДЦИ И ДЖЕБЧИИ
Оригинално заглавие: Cane e gatto
Дата на излъчване: 23-ти януари, събота, 21:00 часа
Повторение: 24-ти януари, неделя, 10:00 часа
Криминална комедия, Италия, 1982 г.
Режисьор: Бруно Корбучи
Участват: Бъд Спенсър,Томас Милиан, Марк Лорънс, Кристина Тротер, Джоан Кал, Джоан Мърфи и др.

Полицаят от Лос Анджелис капитан Паркър се готви да отпътува със семейството си на планирана от дълго време ваканция. В последния момент обаче му се налага да се откаже от заветната почивка, за да преследва и залови Тони Рома – крадец на дребно, шарлатанин и лъжец. Той прелъстява възрастни жени и след това обира техните бижута. Паркър е на косъм от успешния край на акцията, когато Рома става свидетел на мафиотско убийство. А отпуската на Паркър отива по дяволите.

Неаполитанецът Карло Педерсоли (Бъд Спенсър) е бил състезател по плуване за националния отбор на Италия в Олимпиадите `52, `56, `60. Той е първият италианец, преплувал 100 м свободен стил за по-малко от минута. През 1967 г. избира псевдонима Бъд Спенсър от името на любимата му бира Budweiser и любимия му актьор – Спенсър Трейси. През 2005 влиза в политиката, като регионален съветник на партията ФОРЦА ИТАЛИЯ.

 
По темата: , ,