Обявиха журито на “България търси талант” – ела и гледай кастинга!

Магърдич Хаваджиян, Любен Дилов-син и Хилда Казасян ще оценяват участниците в “България търси талант” по bTV

Същинските кастинги на шоуто ще се проведат при отворени врата

Станаха ясни имената на членовете на журито в шоуто на bTV “България търси талант”.Това са продуцентът Магърдич Халваджиян, джаз певицата Хилда Казасян и издателят Любен Дилов-син.

След борени дни те ще започнат отсяването на талантите от цялата страна, които успяха да преминат през предварителните кастинги.

Стартът на същинското прослушване ще започне на  8 януари, като в продължение на месец тричленното жури ще отсее най-талантливите българи и техните изпълнения. Участниците, които успеят да впечатлят тричленното жури ще продължат в следващия етап на шоуто.

След предварителния кастинг в борбата за 60 000 лева участие ще вземат над 2000 души, като сред тях има гълтачи на саби, човек, който гаси огън по тялото си, момче, което прави над 2500 лицеви опори и др.

Кастингите ще се проведат на 8, 9, 10, 15, 16, 17, 19, 20, 22, 23, 24, 29 януари от 13:15 или 17:15 часа в студиен комплекс „Деница” в Младост 3 (вход откъм хипермаркета). Вратите на залата ще бъдат отворени за всеки, който желае, като така феновете на шоуто ще могат да видят на живо както популярното жури и талантите, така и очарователните водещи на „България търси талант” Мария Игнатова и Алекс Раева.

Магърдич Халваджиян

Магърдич (Маги) Халваджиян e роден на 18.02.1967г., в гр. Плевен. Занимава се активно с режисура от 1992 г. Завършил е режисура в Нов български университет. Преподавал е „Режисура и продуцентство в телевизионния шоубизнес” в същия университет. През 2002 година основава продуцентска къща „Глобал филмс” и продуцентска къща „Глобал вижън”. Зад гърба си има филми като “Лудост”,“Скомина”,„Печалбата”, „Морска сол”. В телевизионната си кариера Маги успява да създаде и да участва в направата на едни от най-емблематичните предавания в българския ефир като “Великолепната шесторка”, “Ясновидци” “Господари на ефира”, “Море от любов”, “Пълна лудница”, “Сладко отмъщение”, “Стар Акaдеми”, “Пълна промяна” и др. До момента е заснел над 500 музикални видеоклипа на изпълнители от всички жанрове, между които Слави Трифонов, “Antique”, БТР, “Сигнал”, Кирил Маричков, Азис, ТЕ, Милена Славова, Дони и Момчил, Ирра, “Акага”, Стоян Михалев, Ирина Флорин и много други. Работил е за “WARNER MUSIC” Италия, като режисьор на клип  на групата “Kitchen funk” и за EMI и немската група “666”. През декември 2006 г. Маги засне и клип за холивудската звезда Хилари Дъф. Видеото ще се върти по MTV и е част от саундтрака на филма „Бренд Хаузер”, в който Хилари е едно от звездните имена заедно с Джон Кюсак, Бен Кингсли и Мариса Томей!

Любен Дилов –син

Роден е на 19.11.1964 година в София. В семейството на най-четения български писател фантаст – Любен Дилов (със съвкупен тираж на книгите му над 3 млн. копия, преведени на 11 езика). В момента е съсобственик и главен редактор на всекидневния вестник „Новинар”. В периода 1990-2005 година е създател, продуцент и главен сценарист на най-успешните оригинални телевизионни формати в България – „Ку-ку”, „Пипе”, „Каналето”, „Хъшове”, „Шоуто на Слави”. Автор е на множество сценарии за игрални и документални филми, на радиопоредици и над 2500 оригинални публикации в периодичния печат. Бил е главен редактор на ежедневника „Експрес”, заместник-главен редактор на седмичника „1000 дни”, издател и главен редактор на единствения сатиричен ежедневник в историята на България – „Ку-ку” (1995-1996 г.). Участва със свои публикации на страниците на списанията „Маx”,”Еgo” и „Аmica”, вестниците „Новинар” и „Сега”. Автор е на шест книги, от които „За стърчането” в съавторство със Слави Трифонов и с най-високия реализиран тираж на българския пазар за последните 20 години. Последната му книга – „Циганите на Сатурни, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи” е обявен за най-смешната нехудожествена литература за 2009 година. Известен е със специалната си дейност по издирване и откриване на млади литературни таланти – редактор е на над 15 дебютни книги, сред които и най-четеният български роман за 2008 и 2009 година – „18% сиво”. Създател и главен секретар на сатиричната партия „Народно движение Ку-ку”, забранена през 1995 г. с решение на Върховния съд на България, като уронваща авторитета на политиката. Създател и председател на политико-сатиричното движение  St.Georges day movement (1997-2009). Бил е депутат в националния парламент (мандат 2005-2009). От средата на 2009 година се оттегля от политиката и се занимава единствено с издателски бизнес и журналистика.

Хилда Казасян

Хилда Казасян е родена в София в семейство на музиканти. Започва да пее още на 4 г. Участва в детски песнички, които записва за Националното радио. Завършила е музикалното училище “Любомир Пипков” с ударни инструменти. След това продължава в класическия отдел на Консерваторията, отново с ударни. Непосредствено след завършването си на Музикалната академия в София специализира ударни в Салутцо, Италия.

Хилда е свирила във филхармония “Пионер”, участвала е на всички джаз фестивали в България, пяла е с всички джаз формации у нас и е правила записи с тях.

Една от най–обичаните български джаз певици има пет издадени албума до момента: “Cover girl”, “Защо не”, “Сложи си ципа на устата”, “Jazz & Samba” и “Замълчи, замълчи”. Честите и гастроли зад граница са я отвеждали в Англия, Русия, Белгия, Франция, Япония, Полша, Сърбия, Австрия, Италия и др.