Огън! – сериал за войната в Афганистан от Discovery Channel

Discovery Channel представя истинското лице на войната в новата поредица „Огън!“

Новобранци документират едногодишната си мисия в Афганистан, за да потопят зрителите в сърцето на действието от 28-и януари

Новата поредица „Огън“ на Discovery Channel представя съвременната война така, както никой не я виждал досега. Шепа новобранци и техните командири от 101-ва въздушна дивизия документират истинското лице на войната от 28-и януари, неделя, от 23:00 ч. Те грабват своите каски с камери и основното си военно оборудване и прекосяват света за едногодишна мисия в Афганистан. Войниците прекарат годината в най-отдалечения пост на САЩ в Коренгал, дълбоко във вътрешността на страната, завладяна от талибаните. Развълнувани и нервни, новобранците улавят всичко, което виждат, за да го покажат на сънародниците си.

Кадрите от битките пренасят зрителите в центъра на действието, предоставяйки изключително въздействащо преживяване, което новинарските репортажи и традиционните документални филми не могат да уловят. Поглеждайки по-дълбоко, камерите улавят непринудените лични борби с дилемите, объркването, радостите и трагедията на войната. Мъжете напускат Щатите в търсене на приключение, вдъхновени от това да служат на родината си. Това, което преживяват в Афганистан обаче променя живота им завинаги.

Шест години по-късно мъжете разказват за дванадесетте месеца, прекарани в Коренгал и споделят за обратите, настъпили в живота им. Сега, заедно с техните половинки, които са чакали с нетърпение благополучното им завръщане, войниците се събират, за да разкажат как и дали са продължили напред. За някои срещата е шанс да оставят призрака на войната зад гърба си.