„Огледален свят“ и „Господарите“ по-гледани от Биг Брадър и Слави

Популярността на Биг Брадър намалява фатално

Последните издания на VIP Brother и Big Brother All stars са най-слабите издания в историята на шоуто, сочат резултатите на Агенция GARB.

Данните показват, че последните два Брадъра – Vip и All stars са с най-ниските резултати на зрителска гледаемост до момента – наблюдавали са ги средно по половин милион зрители.

За сравнение първите издания на VIP Brother са гледани от над 1.3 млн. души. А първият Биг Брадър е бил проследен от близо 1 млн. души.

Излиза, че гледаемостта е спаднала с около 1 милион зрители при последните издания VIP Brother и Big Brother All Stars, а гледаемостта при зрителите от 18 до 49 годишна възраст е паднала между два и три пъти в различните издания на шоуто през годините.

Изключително показателно е, че интересът към формата не може да се задържи, въпреки залагането на участие на известни личности, което досега е било печеливша стратегия.

В деня на големия Биг Брадър финал, турският сериал „Огледален свят“ bTV разби Нова тв. От 2 389 000 зрители пред екраните от 20 до 22 часа турската драма са предпочели 15,76% и едва 7,87% са следили драматичното излизане на Съквартирантите от Къщата. Около 188 000 са гледали избора на Черната Златка за любима звезда на България, сочат данните на пийпълметричната агенция ГАРБ.

Нова тв излиза пред конкурента си едва след 22.30 часа. bTV губи лидерството в съревнованието между „Шоуто на Слави“ (6,48 % рейтинг и 24,11 пазарен дял) и „Господари на ефира“ (8,95 % рейтинг и 35,57 пазарен дял).

Инфо: Агенции ПИК и БЛИЦ