Огнян Зеленков – от тонрежисьор на чалга радио до „Евровизия“!


Радио Романтика пее на два гласа в Евровизия 2012 

Двата основни гласа на радио Романтика – певицата ДесиСлава и актьорът Огнян Зеленков са класирани на първи тур в Евровизия 2012 г. и се конкурират за финала.

ДесиСлава, която през юни тази година записа авторските джингли на радио Романтика, се класира на първо място в началния етап на конкурса. ДесиСлава е сред най-успешните, романтични и обичани изпълнители на българската сцена. Песните й са сред най-излъчваните в ефира на радио Романтика. Под творческия псевдоним DESS тя ще се яви на конкурса с песента „Love Is Alive“.

Сред претендентите за български представител на Евровизия 2012 е и Огнян Зеленков. Той е актьор, тон режисьор и глас на радио Романтика от почти шест години. Занимава се с пеене и писане на музика от малък, но едва сега решава да опита късмета и таланта си в конкурс. Песента, с която ще участва, се казва Show me love и е изцяло негово дело.

В Евровизия 2012 са одобрени и песните на Софи Маринова, Маргарита Хранова, победителката от „Гласът на България” Стелияна Христова, Цецо Елвиса и др.

От подбраните на първия етап изпълнения ще бъдат определени 22 финалисти, разпределени в два полуфинала на 12 и 14 декември. Екипът на радиото пожелава успех на ДесиСлава и Огнян! Тази година гласове на „Романтика”, а догодина – гласове на Евровизия!