Онлайн билети по 15 лева за турнето на АХАТ, градове и дати

Последният поход на АХАТ

През 2016 година легендарната рок група АХАТ отбелязва 30 години от създаването си с национално турне

От създаването си през 1986-та до днес рок група АХАТ е запазената марка на българския твърд и тежък рок. Стилът и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове АХАТ носят ореола на пионери на този стил музика в България.

„Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтменът на Ахат Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на АХАТ от последните години – като съпорт на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години АХАТ не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край.“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графикът за протичане на „Последния поход” е:

22 Ноември   – Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.

25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ

27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ

28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2

30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА

17 декември – София, НДК – ЗАЛА 1

Съпорт на турнето на АХАТ е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.

Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои пести, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.

Очаква се финално потвърждение за още няколко концерта – информация за допълнителни градове и билети ще намирате на сайта и в мрежата за продажби на  Евентим.

Линк онлайн билети