Онлайн билети по 20 лева за 120 години български цирк в София

През декември се очаква най-мащабният цирков проект през последните години под патронажа на Министерството на културата и Столична община, по повод 120-ата годишнина на българския цирк.

На специално построената площадка в обновения парк „Възраждане“ в Зона Б-5 вече е издигнато шапитото на Българския национален цирк „София“. Покрай представленията, които от сряда до петък са от 19 часа, а в събота и неделя от 11 и 17 часа, цари трескава подготовка за тържествата на 16, 17 и 18 декември.

На 14 декември от Америка ще долети най-добрият ни акробат Енчо Керязов, носител на „Сребърен клоун“ от фестивала в Монте Карло. Правнукът на създателя на цирковото изкуство у нас Лазар Добрич – Кристофър, ще гастролира за първи път в прародината си със своята трупа от жонгльори върху сфери. Със свой номер ще пристигне и дъщеричката на трагично загиналата под купола на цирка в Сейнт Пол, Минесота, Деси Кехайова.

Зоре Еспаня е наследила не само усмивката на красивата си майка, ами и нейния талант. Очаква се да я придружат баба й – цирковата легенда Ани Кехайова и леля й Гери, също известна изпълнителка на манежа, която в момента работи с „Цирк дьо Солей“ в Лас Вегас.

Виртуозните си умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни ще покажат три поколения на прочутата фамилия Валдемар, също сред основателите на българската циркова школа. Трупа „Янчеви“ ще лети под купола с главозамайващите си въздушни каскади.

Даниела Валоскова, единствената жена в Европа, която изпълнява въздушни номера, висейки на косата си ще бъде стред атракциите.

Официалният плакат на събитието е дело на световноизвестната художничка Елена Зайка – автор на афишите за цирковите фестивали в Монте Карло и Маси, Цирк „Никулин“ в Москва и Цирк „Буглион“ в Париж.

Водещ на тридневния юбилея ще бъде Драго Драганов.

Гала спектакли 120 години българско цирково изкуство – СЪБИТИЕ БЕЗ АНАЛОГ В НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ!

 • Специален гост – най-прочутият български цирков артист – еквилибристът Енчо Керязов.
 • За първи път на български цирков манеж правнукът на легендарния Лазар Добрич – Кристофър и неговата трупа – жонгльори върху гигантски сфери.
 • Със своите виртуозни умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни – три поколения на прочутата фамилия Валдемар – едни от основателите на българската циркова школа.
 • Пъстър калейдоскоп от най-представителните номера на обединените пътуващи български циркове – дресьорите Кети Димитрова, Мирослав Симеонов, Момчил Колев и Стоян Наскинов с голяма група от близо 15 вида животни и птици.
 • Отново в родината звездите на българския цирк носители на най-престижните награди от световни циркови фестивали.
 • Главозамайващи въздушни каскади – трупа Янчеви.
 • Феноменалният жонгльор на свободно люлееща се тел Ангел Божилов – младши син на обявения за най-добър жонгльор в света народният артист Ангел Божилов.
 • Принцесата на легендарната циркова династия Романови – Мадлен с феерична дресура на гълъби.
 • Еми Велкова – дъщеря на първата българка записана в книгата за рекорди „Гинес“ – Емилия Иванова.
 • Единствената жена в Европа, която виси на косата си – Даниела Валоскова.
 • Българската рекордьорка по въртене на обръчи Софи Такиева.
 • Уникалните братя – близнаци Москови и техните оригинални атракции.
 • Силовите акробати – дуо Атлас.
 • Елитът на българската клоунада – Румбата, Фери, Марин, Цаки и Таки.
  …И още и още ярки и впечатляващи артисти с покоряващи изпълнения.

Линк онлайн билети

 
По темата: