Онлайн билети по 20 лева за спектакъл На нея с обич! Емил Димитров в зала 1 на НДК

Музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“ с премиера на сцената на НДК

На 20 декември 2016 г. зала 1 на НДК ще посрещне зрителите на премиерното представление на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“. Продуцентът OXYMORON FACTORY и екипът на музикалния спектакъл имат удоволствието за първи път да представят подробности за сценичния проект.

Спектакълът ще изправи своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи. Зрителите ще имат привилегията да чуят за първи път в изпълнение на симфоничен оркестър някои от емблематичните песни на Емил Димитров.

В сценичният образ на Емил Димитров ще видим актьора Даниел Цочев, който изпълнява на живо, заедно със Оркестър Симфониета София и бенд формация, включените в спектакъла песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.

Партнира му актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българска сцена специално за тази роля.

Автор на идеята и сценичната история е Нели Бенова от продуцентския екип на OXYMORON FACTORY. Сценичната постановка на спектакъла е дело на Снежина Петрова. Сценография и костюми – Свила Величкова. Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд.

Новини за премиерата ще бъдат публикувани на официалната Фейсбук страница на представлението: На Нея с обич. Емил Димитров

ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА МЕЧТА НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Преплетен с незабравимите песни на Емил Димитров, спектакълът движи нишката на една пленителна история за последното желание на големия артист.

Последната мечта! Какво неизречено желание таи творецът, получил признанието на българската и световната сцени? За какво копнее певецът, чието творчество завладя сърцата на милиони почитатели?

Отговор на трудните въпроси търси сценичният образ на Емил Димитров. „Всяка мечта заслужава живот…“ – му казва ТЯ, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това.

Така започва тяхното пътуване към Нея, в което виждаме емблематични епизоди от живота на Емил Димитров, изпълнен със „смях и болка, радости и тъга, изпитания и победи“. Живот, в който всичко е музика.

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ:

Не за първи път Даниел Цочев ще има професионалната чест да представи пред публика образа на знаменит българин. Даниел е третият български актьор, изпълнявал ролята на Апостола („Тайната вечеря на Дякона Левски“). Десетки са ролите, изпълнени от актьора на театралните сцени на „Сълза и смях“ и театър „Възраждане“. Гласът му озвучава стотици роли на герои от игрални филми и сериали. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с наградата Икар Златен глас. Даниел превръща любовта и преклонението си пред творчеството на своя съгражданин Емил Димитров в професионален проект преди две години, когато се ражда идеята за музикалния спектакъл. Следва период на усърдна работа в развитието на идеята и подготовка на паметните песни от репертоара на певеца.

Актрисата Антония Малинова от близо 20 години живее, занимава се с театрални и филмови проекти като актьор и режисьор във Франция. Тя е първата българска актриса, която излиза на сцената на парижкия театър „Комеди франсез“. Работила е с някои от най-популярните френски режисьори в театъра и киното. Заедно с това, актрисата преподава актьорско майсторство в престижното театрално училище „Флоран“ в Париж.

Даниел и Антония са участвали съвместно в друг музикален сценичен проект – „Магически гласове“ (1990 – 1992 г.), с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г отново музикален проект ги събира на една сцена.

Линк онлайн билети