Опознай Франция с „Минута е много“

Френският културен институт награждава състезателите в „Минута е много”

Екскурзия до Париж, интересна преводна литература и оригинална бутилка сайдер от Нормандия са само част от наградите за участниците в „Минута е много”. Тази събота предаването ще отбележи 20-годишния юбилей на Френския културен институт с въпроси от френската история, култура и традиции. Зрителите ще разберат коя е най-дългата река във Франция и след гибелта на кой знаменит френски писател е публикуван романът „Цитадела”.

Един от гостите в студиото ще спечели албум на Жан Мишел Жар – първият музикант, който ще изнесе концерт в новата зала в столицата „Арена София” на 9 октомври.

Сред останалите награди са книгите „Български дневници” на Граф Робер дьо Бурбулон и „Във вечната гора” на Фред Варгас. Верните отговори ще бъдат наградени и с бутилка „Розе” от долината на Лоара, туристическа карта на страната ни в снимки и специалното издание в 4 тома – „1000 събития, които формираха историята на света”.

Тази събота победителят от миналото издание на предаването Ангел Цойков ще се състезава по темата Органична химия, Георги Игнатов ще демонстрира знания в областта на Кинофестивала в Кан, а Айхан Топал  ще отговаря на въпроси за Ендокринна система.

Кой ще успее да удвои резултата си в първи кръг, зрителите ще разберат тази събота, от 14:40 ч. по БНТ 1.

Гледай видео запис от предаването онлайн.

***

Юбилеен 750-ти брой за предаването „Минута е много”.

Телевизионното състезание „Минута е много” отбеляза своя 750-ти брой. В Софийската градска художествена галерия екипът на предаването посрещна приятели, участници и официални гости, които се събраха, за да уважат юбилея. Водещите Петър Вучков и Стефан Спасов не изневериха на обичайното си амплоа и отправиха обичайните въпроси към публиката. Най-бързите участници, които отговориха правилно, получиха специални награди .

На събитието присъстваха генералният директор на БНР Валери Тодоров, директорът на програма „Христо Ботев” Стефан Димитров, главният секретар на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова,  членове от посолствата на Германия, Полша и Сирия, както и посланиците на Кипър, Аржентина и Холандия.  Хайгашот Агасян, Лика Ешкенази, Илия Люков и Любка Рондова се включиха с поздравления и изпълнения.

От името на ръководството на БНТ, специални пожелания към екипа на  предаването отправи и Евгения Атанасова – главен продуцент в продуцентски център „Външна телевизионна продукция” в БНТ.

„Минута е много” се излъчва за пръв път по БНТ на 22.02.1980 г. и е единствената телевизионна игра, която е в национален ефир повече от 30 години. В нея се срещат интелигентни и любознателни участници от различни възрасти, но побеждават само най-знаещите.

В предаването играят всички – състезателите, гостите в студиото, телевизионните зрители. С течение на годините темите от различни области на познанието, зрителските загадки, в които има “За всекиго по нещо”, въпросите с повишена трудност и човечето с неговите реплики “Няма време!”, “Ами сега?”, “Грешка!” и “Браво!” се превръщат в емблематични изрази както за “Минута е много”, така и за  цялото общество.

Юбилейният 750-тия брой на „Минута е много” зрителите на БНТ1 ще  видят в началото на месец ноември.