Опознай Канада с екстремна поредица по Диема

От 15 септември, събота, от 14.30 часа по Диема
“Екстремни граници” (“Extreme Frontiers”)
Великобритания /2011
Документална поредица

След като успешно завършва епическата околосветска мотоциклетна обиколка заедно с Юън Макгрегър в „Дългият път”, сега Чарли Бурман, в компанията на продуцента и режисьор Ръс Молкин, поема на поредното приключение – нова вълнуваща експедиция, която приковава очите на цяла нация.

Поредицата проследява невероятното пътуване от 16,500 км на Чарли през Канада – втората по големина държава в света.

По време на своето пътешествие – основно на мотоциклети, Чарли и Ръс прекосяват всяка от десетте канадски провинции, както и две граници, три океана и четири екстремни района – от изток на запад, представяйки уникални кадри от тази красива страна.

Досега Чарли не е имал възможност да опознае и изследва истински и подробно конкретна държава. В отделните епизоди двамата герои поемат различни опасни, ужасяващи, вдъхновяващи и забавни предизвикателства като плаване с кану, родео, планинско колоездене с превоз с хеликоптер, и хокей на лед.

Ще видим как Чарли взема смелото решение да изкачи високия 8000 м внушителен връх Фейбъл в Албърта, а също и как се бори с клаустрофобията, гмуркайки се при останките на потънал плавателен съд в езерото Хюрън.

Отделните преживявания разкриват и изумителната дива природа на Канада, нейните жители и различни култури.

Нашите герои се запознават с богатата история на страната, докато изпробват силите си в поредица от трудни задачи.

Гледай видео от предаването онлайн