Още премиери и невероятни филми – очаквай по bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV Cinema за седмицата 8 – 14 март 2010

ЕКЛАВИЯ
Оригинално заглавие: Еklavya: The Royal Guard
Дата на излъчване: 8-ми март, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 12-ти март, петък, 23:00 часа
Драма, Екшън, Трилър, Драма, Индия, 2007 г.
Режисьор: Виду Винод Чопра
Участват: Амитаб Бахчан, Саиф Али Хан, Санджай Дът, Видя Балан, Шармила Тагор и др.

Младият принц Харшвартан пристига от Лондон в родния си град Девигарт за погребението на своята майка. От ранното си детство той усещал, че в двореца нещо не е съвсем наред, затова и избягал в Европа. Със завръщането си принцът разбира истинската причина за случващото се. Оказва се, че баща му е бил стерилен и майката трябвало да търси настрана продължение на династическия род. В предсмъртното си писмо жената решава да каже на сина си името на истинския му баща. Това е старецът Еклавия от древен род, който от десетилетия ражда лични телохранители на царската династия. В писмото си майката моли принца да се погрижи за ослепяващия мъж и да му осигури достойни старини.

РАМБО: ПЪРВА КРЪВ” (част 2)
Оригинално заглавие: Rambo: First Blood Part II
Дата на излъчване: 8-ми март, понеделник, 23:00 часа
Повторение: 9-ти март, вторник, 16:00 часа
Екшън,Трилър, САЩ, 1985 г.
Режисьор: Джордж Пан Косматос
Участват: Силвестър Сталоун, Ричард Крена, Чарлз Нъпър, Стивън Беркоф, Джулия Никсън-Соул и др.

Джон Рамбо (Силвестър Сталоун) излежава присъда в затвор със строг режим. Той се е смирил с невеселата си участ, но продължава да почита основните закони на братството: да вярваш на партньора, да прикриваш гърба му, да отдадеш живота си за него и за родината…Зелената барета Рамбо е освободен от затвора от бившия си командир полковник Траутман (Ричард Крена) и изпратен във Виетнам. Секретната му мисия е да открие действащ лагер с военопленници, да го снима и да се изтегли. Но горещото сърце на Джон не се примирява с гледката – американски пленници в лагер…Той ще направи всичко възможно, за да ги освободи…

РАБОТЕЩО МОМИЧЕ
Оригинално заглавие: Working Girl
Дата на излъчване: 9-ти март, вторник, 20:00 часа
Повторение: 11-ти март, четвъртък, 16:00 часа
13-ти март, събота, 11:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 1988
Режисьор: Майк Никълс
Участват: Харисън Форд, Мелани Грифит, Сигърни Уивър, Алек Болдуин, Джоан Кюзак и др.

Тес Макгил (Мелани Грифит) е редова секретарка в района Стейтън Айлънд и работи в Манхатън. Тя е от стотиците момичета, които всяка сутрин напъхват в торбата маратонките и влизат в офисите с почукващата походка на високите токчета. Нейните идеи за развитие на корпоративния бизнес са откраднати от шефката ѝ Кетрин Паркър (Сигърни Уивър). Когато Паркър си счупва крака, докато е в чужбина на ски, пред креативната секретарка се открива шанс да приведе в действие своя собствен план за действие… Филмът печели Оскар за оригинална песен („Let the River Run“ на Карли Саймън) и е номиниран за същата статуетка в категориите главна женска роля (М. Грифит), поддържаща женска роля (Дж. Кюзак и С. Уивър), филм (Дъглас Уик) и режисура (М. Никълс). Интересн е фактът, че в „Работещо момиче” Дейвид Духовни осъществява своя дебют в киното с ролята си на гост на годежното тържество. Филмът е заснет във вече трагично унищожения Световен търговски център.

ДИАМАНТИ – (част 1 и 2)
Оригинално заглавие: DIAMANDS (parts 1 and 2)
Дата на излъчване: 9-ти март, вторник, 23:00 часа (част 1)
10-ти март, сряда, 23:00 часа (част 2)
Повторение: 10-ти март, сряда, 11:00 часа
11-ти март, четвъртък, 11:00 часа
Минисериал, Драма, САЩ, Канада, Великобритания, ЮАР, 2008 г.
Режисьор: Енди Уилсън
В ролите: Джймс Пюрифуи, Джуди Дейвис, Джоан Кели, Луиз Роуз, Дерек Джакоби и др.

Тази модерна приказка в две части разказва за добиването, разпространението, за малките и големи играчи в бизнеса с африкански диаманти с вплетени криминални нишки от убийството на дъщерята на американски конгресмен. Драматичния коктейл е размесен с премерени дози съблазън, корупция, страст, любов, предателство и възмездие. Линиите на живота на няколко участници се пресичат в борбата за оцеляване в света на големите пари. Минисериалът е с общо 12 номинации за канадските филмови награди „Джемини” и „Golden Real Award”. Става дума за категориите най-добър драматичен сериал, оригинална музика, за най-добра актриса в главна роля (Джуди Дейвис и Джоан Кели) и др.

ДИПЛОМИРАНЕ
Оригинално заглавие: Graduation
Дата на излъчване: 11-ти март,четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 12-ти март, петък, 16:00 часа
Екшън, Драма, Приключенски, Криминале, САЩ, 2007 г.
Режисьор :Майкъл Майер
Участват: Шенън Лучио, Райли Смит, Крис Маркет, Крис Лоуъл, Адам Аркин, Ейми Гарсия и др.

Четирима другари, на които предстои завършване на средното образование, са замислили гениален план. Те са го измайсторили до най-малките подробности. Целта е да ограбят банка. Парите са им нужни спешно за операция и лечение на близък роднина на един от компанията. Хлапетата си мислят, че сметките им са перфектни – злодеянието ще бъде извършено вечерта по време на абитуриентския им бал. Заради перфектното алиби ще бъде трудно да се открие извършителя на обира. Трудно, но дали и невъзможно…

ТУК НА ЗЕМЯТА
Оригинално заглавие: Here on Earth
Дата на излъчване: 12-ти март, петък, 20:00 часа
Повторение: 13-ти март, събота, 8:00 часа
Романтична драма, САЩ, 2000 г.
Режисьор: Марк Пизнарски
Участват: Стюарт Уилсън, Крис Клайн, Лили Собиески, Джош Хартнет, Майкъл Рукър, Брус Грийнууд, Андреа Мориконе, Ани Корли и др.

Крис Клайн и Лили Собиески са главните участници в тази „красива история за романтика, приятелство и истинска любов“ (JUMP Magazine). Богаташчето Кели Морс (Клайн) си мисли, че има всичко – пари, чар и нов мерцедес. Но след една надпревара с коли, при която разрушава крайпътна закусвалня, той е осъден на общественополезен труд в малко градче за цялото лято. Там той се запознава с едно съвсем обикновено момиче, Саманта, и се влюбва в нея. Но всичко се променя, когато дългогодишният й приятел Джаспър (Джош Хартнет), разкрива тайната им връзка.

МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: EПИЗОД III – ОТМЪЩЕНИЕТО НА СИТИТЕ
Оригинално заглавие: STAR WARS Episode III: Revenge of the sith
Дата на излъчване:13-ти март, събота, 20:00
Фантастика, САЩ, 2005 г.
Режисьор: Джордж Лукас
Участват: Юън Макгрегър, Натали Портман, Хейдън Кристенсен, Кристофър Лий и др.

Войната между Републиката и Сепаратистите навлиза в решителния си етап! Почти всяка система в Галактиката е разкъсвана от военен конфликт и трудния избор към коя от двете страни да се присъедини. Анакин Скайуокър пък е постоянно измъчван от предчувствията си, че неговата любима Падме ще умре при раждането на детето му.

Това подтиква младия джедай да се сближи още повече с върховния канцлер Палпатин, който изглежда знае как Падме може да бъде спасена… Но съветът на джедаите не гледа с добро око на опитите на канцлера да упражнява все повече власт върху тях. Анакин се оказва изправен пред труден избор – дали да остане верен на джедаите и да изпълни задачата, която те са му възложили – да шпионира Палпатин. Или да жертва всичко в стремежа си да прекрати войната по-бързо и да спаси Падме…