От Хитлер до Говорещият с кучета – премиери на National Geographic!


Акценти от програмата на National Geographic Channel за 1 – 12 септември

Говорещият с кучета  (Dog Whisperer 3)
от петък, 3-ти септември, от 21:00 и 22:00 часа

Невероятният Сизър отново безпограшно решава всеки кучешки проблем в нови ексклузивни епизоди.  Този път влиза в домовете на стопаните и техните любимци без предварителна информация за конкретния случай. Неговата спокойна и уверена намеса води до невероятна промяна, а напътствията му са не само полезни, но и изключително нестандартни. Няма проблем или куче, което да е твърде голямо или  малко за Говорещия с кучета! Сизър се завръща и е по-надъхан от всякога. . .

Епизод 1  – Коби и Банджо   петък,  3-ти септември от 21:00 часа

Дни след като семейството довежда вкъщи кучето Коби, то губи едното си око. От този ден агресията му ескалира непрестанно.

Епизод 2 – „Бъстър, Холи, Спайк и Бел”   петък,  3-ти септември от 22:00 часа

Бъстър играе ролята на куче-пазач. За съжаление, той се е заел с тази работа прекалено старателно!

Епизод 3 – „Моли, Джейн и Дженоа”  петък 10-ти септември от 21:00 часа

Моли, Джейн и Дженоа се страхуват от гуми и компресори, заради страшни спомени. Треньорът на кучета Сизър Милър посещава домовете на клиентите си, за да им помогне с лошото поведение на кучетата им.

Епизод 4 – „Уилшър и Буч” ,  Петък 10-ти септември от 22:00 часа

Уилшър  е далматинец, гледан от пожарникари. Изненадващо става враждебен към стопаните си.

Разследване на самолетни катастрофи (Air Crash Investigation 8)
всеки понеделник от 21:00 часа

Поредицата „Разследване на самолетни катастрофи“ разказва

удивителните истории на оцелели при  някои от най-трагичните инциденти в историята на авиацията.  Новинарски репортажи, интервюта, възстановки, анализ на експерти, компютърна графика –  8- мият сезон на документалната поредица за легендарните следователи използва най- разнообразни средства, за да изясни мистериозните  авиационни бедствия. Разследванията  са не само уникален телевизионен продукт, но и час т от  усилията за повишаване безопасността на полетите.

Еп. 1 – Паника на пистата ,  6-ти септември

Как през 1985 малък пожар на пистата на летище Манчестър се превърна в огромна катастрофа с 55 жертви?

Тайното оръжие на Хитлер  (Hitler’s Secret Weapon)
неделя, 5-ти септември в 21:00  часа

„Тайното оръжие на Хитлер” се концетрира върху  възстановяването и тестването на Хитлеровата бомба, контролирана чрез радио „Фриц X”, или така нареченато от нацистите „Wunderwaffen“ – магическо оръжие. Колосални танкове, бомбардировачи с огромен обхват и бомби с насочване .

Бягство от джунглата през Втората световна (Headhunters of WWII)
неделя, 12-ти септември от 21:00 часа

1945 г., световна война, драма в далечните джунгли на Борнео. Американски авиатори, местното племе Даякс и майор Том Харисън – един от най-ексцентричните британски военни, приложил срещу японците древния обичай  „ловци на глави”,  се борят  да оцелеят . В невероятната, но реална битка се изправят едни срещу други инженерните постижения и  дървените отровни стрелички. Всичко е различно – обстоятелствата, културите, предизвикателствата. Кой ще победи?