От чистач до собственик на огромна фирма – „Такъв е животът“

“ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ – Истинските Герои”

От 29 септември започва нов сезон на документалната поредица на bTV и „Supernova Media” – „ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ” на тема “Истинските Герои”. Всяка събота от 15ч. в 12 поредни епизода зрителите ще имат възможността да проследят историите на няколко българи от различни краища на страната, които екипът нарече „Истинските Герои” на нашето време.

Това са неколцина обикновени българи с необикновени съдби. Те не се страхуват да следват мечтите си и винаги гледат напред, имат кураж и хъс за успех, радват се на малките неща и никога не забравят околните. Всеки от тях има собствен бизнес и е успял през годините с почтен труд, оригинално мислене и амбиция да се наложи в своята област. Те са героите, които преодоляват трудностите, правят малки крачки към всеки следващ успех и никога не забравят от къде са започнали. Те строят училища, засаждат нивите с чисти и здравословни храни, осигуряват работа на хиляди хора, борят се за значими каузи, грижат се за благото на околните и се стремят да оставят нещо след себе си. Това са онези българи, които бихме искали да бъдат посочени за пример в обществото ни, разкъсвано от противоречия и забравило простите човешки ценности.

Във всеки епизод зрителите ще имат възможност да разберат как се прави успешен бизнес у нас в днешно време, какви личности стоят зад някои от компаниите с добро име в страната и какво струва в личен план да бъдеш номер едно в работата си.

Запознайте се с някои от „Истинските Герои” на „ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ”, които ще бъдат представени в първи епизод в събота от 15ч. само по bTV.

Росица Телкеджийска

Роси е собственик и управител на био-ферма за плодове и зеленчуци в град Кресна. Само на 30 години, тя е моторът на семейната фирма, в която работят членовете на цялото й семейство. Роси е на полето от сутрин до вечер и се грижи за всяко стръкче, измежду преговори с клиенти магазини и доставчици. Много се гордее с морковите си и с някои от по-редките култури, като аспержи и бейби спанак, които доставя на скъпи ресторанти в София и в магазинната мрежа в цялата страна. Роси прави всичко с много хъс и любов и успешно съчетава работата с отглеждането на двете си малки деца. Неотлъчно до нея е и съпругът й Тано, с когото заедно осъществяват плановете си за разширяване на бизнеса. Роси прави всичко възможно все повече да се разпространява идеята за био-земеделието у нас.

Виолета Чушкова

Вили е собственик и основен двигател на детското селище „Вилиленд” в Еленския балкан, в което стотици деца прекарват ваканциите си в забавни игри и изучаване на чужди езици. Вили е невероятно харизматичен и вдъхновяващ човек, за който най-точната дума е истински възрожденец. Тя е изградила няколко езикови школи в различни краища на страната и не се спира пред нищо, за да продължи делото си да дава старт на децата, като им отваря очите за големия свят. Освен това, Вили е един от най-добрите ни преводачи от английски с над 20 преведени книги, награди и почетно гражданство на град Елена.

Лъчезар Петров

Лъчезар от Варна е създател на фирма “Вики комфорт”- една от най-големите и проспериращи фирми за абонаментно почистване у нас. Истински “self-made man”, открит, скромен и според работниците си, изключително коректен. Лъчо разказва как е започнал кариерата си като барман през нощта, а през деня собственоръчно почиствал с една прахосмукачка офиси и домове. Амбицията, невероятната му упоритост и трудолюбие го превръщат в собственик на фирма с над 800 души персонал, която се грижи за чистотата на молове, заводи и летища. Добър и грижовен баща, който иска да научи и децата си на труд и скромност.

 
По темата: