Очаквахте Everlast на Spirit of Burgas, получихте Wickeda!

Уикеда застанаха на мястото на Everlast на основната сцена на Spirit Of Burgas

Поради заболяване, Everlast не успяха да присъстват на Spirit Of Burgas. Съобщението от артиста дойде на 12 август, ден преди старта на най-големия летен музикален форум у нас и два дни преди участието му на фестивала.

Организаторите на събитието бяха в непрекъснати, 24-часови преговори с друго голямо име от международната сцена, но поради краткия срок за организация и логистика около пристигането на артистите и най-вече поради липса на подходящи полети за придвижване до българия, името, което бе възможно да замени Everlast не бе потвърдено.

Когато останаха броени часове до началото на втората фестивална вечер, организатгорите На Spirit Of Burgas взеха възможно най-доброто решение при спешен и непредвиден случай като този.  Те поставиха в програмата на основната сцена за 14 август една от най-обичаните и харесвани  български банди, която от години жъне успехи не само у нас, а и на редица международни фестивали.

Уикеда е името, което подгря Unkle – хедлайнерите на основната сцена във втората фестивална вечер.

Уикеда бяха предвидени  като финализираща банда в програмата на Jack Daniel`S Stage. При настоящите обстоятелства, техният гиг на основна сцена  бе между 21 и 23ч.  А вечерта на рок сцената завърши с шоуто на svetlyo & the legends.

Феновете на Еverlast, закупили еднодневни билети за фестивала – конкретно за 14 август, специално за неговото участие, могат да върнат билетите си и да получат парите си обратно от мястото на закупуване.

Румънците Popa Sapka изпълниха обещанието си и подлудиха публиката във втората вечер на Spirit of Burgas

Както обещха преди фестивала, съседите от Popa Sapka вдигнаха градуса на еуфорията пред „На тъмно” сцената и феновете не можеха да спрат да танцуват и пеят с бандата!

Така нареченият „балскански-поп-ска” се оказа доста близък до всякакви фенове – това, което ги обедини пред сцената е доброто настроение. Съседите със сигурност не са очаквали толкова добро приемане, но музиката им се оказа взривоопасна.

„Музиката не променя нищо около нас, но променя нещо вътре в нас – дава ни вяра и надежда!” – бяха заявили момчетата преди да дойдат в Бургас, но сега всички, които си тръгнаха с усмивка от сцената „На тъмно” са уверени в думите им.

По-рано през деня на същата сцена забиха и „Джанго Зе”, които изненадаха феновете с много нови парчета – почти всички запяти веднага от публиката. Отдавна феновете не бяха чували толкова много нови и добре звучащи парчета наведнъж. А фронтменът Морски дори изсвири част от тях … на гърба си (виж снимката).

Купонът продължава! В последната фестивална вечер очаквайте незабравима пънк комбинация. „Punk is not dead in BG” е мотото на вечерта, а на „На тъмно” сцената ще видите All Inc., Pizza, Ерекция, Аборт и Ревю.

Уикеда се опитват да говорят на английски след участието си:

Още много видео от фестивала: https://www.youtube.com/user/SPIRITofBurgas

The Prodigy – Breathe – Live @ Spirit Of Burgas 2010

POPa SapKA – on the way to the Spirit of Burgas Fest in Bulgaria