Очакваш нови премиери? Гледай на 30 и 31 януари по „Нова“

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 30 и 31 януари, събота и неделя

30 януари, събота, 20.00 часа
Осем герои (Eight Below)
2006 / САЩ
Режисьор: Франк Маршал
В ролите: Пол Уокър, Джейсън Бигс, Брус Грийнуд, Жерард Плънкет и др.
Жанр: Приключенски

Филмът е създаден по действителен случай и разказва за трима членове на научна експедиция – Джери Шепард, най-добрия му приятел Купър и недодялан американски геолог, принудени да изоставят любимите си впрегатни кучета заради неочакван инцидент в нечовешките климатични условия на Антарктика. По време на суровата зима кучетата трябва да се борят сами за оцеляването си повече от шест месеца, докато учените успеят да организират спасителна мисия.

31 януари, неделя, 12.30 часа
Отнесени (Flushed Away)
2006 / САЩ
Режисьори: Дейвид Бауърс, Сам Фел
Жанр: Анимация

Роди е светски плъх от сой, който живее като разглезен домашен любимец в Лондон. Когато обикновен плъх от канализацията на име Сид излиза от мивката и решава, че е ударил джакпота, Роди скроява план как да се отърве от него – като го пусне с водата в тоалетната чиния. Нещата обаче се объркват и вместо Сид, самият Роди се озовава в кипящия свят на канализацията. Там, за да се измъкне от този ад, той търси помощта на врелия и кипял женски плъх Рита. Двамата се съюзяват в опита си да избягат от смъртоносния гняв на злодея Тоуд, който иска да се отърве от тях.

31 януари, неделя, 14.10 часа
Ед (Ed)
1996 / САЩ
Режисьор: Бил Котьор
В ролите: Мат ЛеБланк, Бил Кобс, Дорен Файн, Джак Уордън, Джейн Брук и др.
Жанр: Комедия

Ако в някой филм вече куче е играло баскетбол, а магаре – футбол, защо да не може и шимпанзе да играе бейзбол? Джак „Дюс“ Купър (Мат ЛеБланк) е начинаещ питчър, който има страхотен вроден талант, но все не успява да се изяви, потискан от съотборниците си. Озовал се в класен отбор от Висшата лига, Ед сащисан открива, че единият от тримата му бейзмени е всъщност шимпанзе на име Ед Съливан…

31 януари, неделя, 20.00 часа
Всички страхове (Sum Of All Fears)
2002 / САЩ,Германия
Режисьор: Фил Олдън Робинсон
В ролите: Бен Афлек, Морган Фрийман, Джеймс Кромуел,Лив Шрайбър,Брус Макгий, Филип Бейкър Хол и др.
Жанр: Екшън

Бен Афлек е в ролята на младия и амбициозен агент Джак Райън, въвлечен в действие от директора на ЦРУ Уилям Кабът (Морган Фрийман). Той проследява опасната диря и стига до шокиращо заключение: терористичен план трябва да провокира война между САЩ и Русия чрез взривяване на ядрена бомба по време на шампионски футболен мач.

Създаден по бестселъра на Том Кланси, „Всички страхове“ е смразяващо и крайно вълнуващо пътуване в свят, в който страхът ескалира в параноя, а тя взема връх над човешкия разум. Страховете на Америка за Студена война са подновени, след като президентът на Русия умира и е наследен от мъж с тайнствено минало. Но напрежението между Изтока и Запада ескалира, когато ЦРУ започва да подозира, че група руски учени-ренегати разработват ядрени оръжия.

Възможно ли е терористите да детонират оръдие за масово унищожение на американска почва? Според ЦРУ поне 20 страни от Средния Изток и Южна Азия вече разполагат с такова, а официални данни сочат, че 164 ядрени глави са изчезнали. Анализаторът на ЦРУ Джак Райън и директорът на ЦРУ Уилям Кабът ще покажат какво може да се случи, ако едно от тези оръжия попадне в грешни ръце.

31 януари,неделя, 22.30 часа
Боуфингър (Bowfinger)
1999 / САЩ
Режисьор: Франк Оз
В ролите: Стив Мартин, Еди Мърфи, Хедър Греъм, Кристин Барански, Джейми Кенеди и др.
Жанр: Комедия

Комедийните легенди Стив Мартин и Еди Мърфи обединяват сили, за да сътворят „Боуфингър” – смехотворна сатира на холивудското плиткоумие. Мартин е изключително забавен като продуцент, отчаяно решен да осъществи своя проект мечта, готов на всичко, за да привлече най-актуалната екшън звезда(Мърфи) в своя филм.

 
По темата: ,