Очаквай по bTV: „Нито дума“, „Епичен филм“ и „Тунелът на смъртта“

Акценти от филмовата програма на bTV за 4 и 5 юни, събота и неделя

СЪБОТА, 4 юни
23:30 ЧАСА
Нито дума
Оригинално заглавие: Don’t Say a Word (САЩ, 2001 г.)
Жанр: Драма, трилър
Режисьор: Гари Фледър
В ролите: Майкъл Дъглас, Британи Мърфи, Шон Бийн, Скай бартушиак, Фамке Янсен, Дженифър Еспосито

Доктор Нейтън Конрад е прочут терапевт на младежи, който се сблъсква с най-кошмарния сценарий в живота си, когато малката му дъщеря е отвлечена от Костър – престъпник, чийто талант е в сферата на високотехнологичното наблюдение. Конрад скоро разбира, че целта на похитителите е важна информация, която е известна единствено на Елизабет Бъроус, една от неговите пациентки, страдащи от кататония. Докато съпругата на Конрад – Аги, е прикована към леглото със счупен крак, Конрад се впуска в шеметно разследване на тайната, която Елизабет крие в болния си ум.

01:50 ЧАСА
Тунелът на смъртта
Оригинално заглавие: Death Tunnel (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Ужас
Режисьор: Филип Ейдриън Буут
В ролите: Стефани Хъкби, Кристин Новак, Ани Бъркстийд

За да преминат през посвещаването в колежанско братство, петима студенти по медицина – Девън, Елизабет, Ашли, Тори и Хедър, са предизвикани да прекарат една нощ в санаториума „Уейвърли Хилс” – изоставена лудница, където 60 000 души са умрели от бялата чума. След като разбират, че имат пряка връзка с клиниката и нейното ужасяващо минало, петимата се сблъскват с пет призрака, които обитават сградата. Неизвестни сили убиват четирите момичета, а единственият оцелял прави отчаяни опити да се измъкне от болницата през тунела на смъртта – 500-метров подземен проход, през който жертвите на чумата са били изнасяни до техните гробове.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 16 години.
Филмът е със субтитри.

НЕДЕЛЯ, 5 юни
23:30 ЧАСА
Епичен филм
Оригинално заглавие: Epic Movie (САЩ, 2007 г.)
Жанр: Комедия
Режисьор: Джейсън Фрийдбърг, Арън Селцър
В ролите: Кал Пен, Адам Кемпбъл, Дженифър Кулридж, Джейма Майс, Фаун Чеймбърс, Криспин Глоувър

Историята във филма се върти около четири застаряващи сираци – единият се е издигнал до уредник в Лувъра (където убиец-албинос се появява), вторият е спасен бежанец от мексикански свободни борби, третата наскоро е станала жертва на нападение на змии на самолета й, а четвъртият е „нормален” жител на мутантско Х-общество. Безпомощната четворка посещава шоколадова фабрика, където се натъкват на чудноват гардероб, който ги пренася в земята на Гнарния (пише се с „Г”). Там се запознават с колоритен пират и запалени ученици по магия – и обединяват сили с мъдър, но похотлив вълк и зла Бяла вещица на Гнарния.

Филмът е със субтитри.

 
По темата: ,