Очаквай по „Нова“ – филмите в събота и неделя!

Акценти във филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 21 и 22 май 2011 г.

21 май, събота, 20.00 часа
Гордо изправен (WALKING TALL)
2004 / САЩ
Режисьор: Кевин Брей
В ролите: Дуейн Джонсън, Ашли Скот, Джон Ноксвил, Кристен Уилсън, Нийл Макдоноу и др.
Жанр: Екшън-комедия

Когато бивш член на американските специални части се завръща в малкия си роден град в провинциалния щат Вашингтон с надеждата да осъществи детската си мечта да работи в местната дърводобивна фабрика, той установява, че някога тихият град сега е залят с наркотици, насилие, безпокойство и ужас. Според мнозина причината се крие в казино с тъмна дейност, където бившата му приятелка работи като танцьорка. За да получи възмездие, с мощно оръжие в ръка и праведност в сърцето, добре обученият войник, вече областен шериф, осъзнава, че е време да разтърси здраво някои хора.

22 май, неделя, 20.00 часа
Маями Вайс (MIAMI VICE)
2006 / САЩ
Режисьор: Майкъл Ман
В ролите: Колин Фарел, Джейми Фокс, Ли Гонг, Чаран Хиндс, Джъстин Теро, Наоми Харис и др.
Жанр: Криминален екшън

„Кокаиновите каубои“ от 80-те вече ги няма, но чарът на Маями, който напомня за Казабланка, ченгетата под прикритие и отношенията в култовия телевизионен сериал на Майкъл Ман са още по-въздействащи в игралната версия на „Маями Вайс“. Носителят на „Оскар“ Джейми Фокс и Колин Фаръл са звездите в този мащабен и смел екшън. Двамата партньори откриват опасностите и съблазните в работата под прикритие, особено когато попадат там, където значките им не означават нищо.

22 май, неделя, 22.40 часа
Пурпурните реки 2: Ангели на Апокалипсиса (Crimson Rivers 2: Angels of the Apocalypse)
2004 / Франция, Италия, Великобритания
Режисьор: Оливър Дан
В ролите: Жан Рено, Беноа Мажимел, Кристофър Лий, Джони Холидей и др.
Жанр: Трилър

В манастир в Лотарингия монах заковава разпятие в каменна стена и бликва кръв… Зад стената е открит труп. Разследвайки случая, комисар Пиер Ниеманс заподозира, че може би това не е обикновено убийство. Оказва се прав. Младият полицейски капитан Реда тъкмо е предотвратил ликвидирането на човек, който прилича на Исус Христос. Но следват други убийства по бърз и зрелищен начин и едва ли е съвпадение, че всяка жертва носи името на един от учениците на Христос.

 
По темата: , ,