Очаквай във филмовата програма на „Диема“: 15 – 21 юни 2009 г.

Акценти от филмовата програма на „Диема“, 15 – 21 юни 2009 г.

ВНЕЗАПНА СМЪРТ” – „SUDDEN DEATH”
Понеделник, 15.06.2009, от 20:00 часа по Диема
Жанр: екшън
Режисьор: Питър Хаймс
Участват: Жан Клов Ван Дам, Уитни Райд, Реймънд Джей Бари и др.
Държава: САЩ
Година: 1995


Главният герой в този филм е Дарън Макорд (Жан Клод Ван Дам), който решава да заведе двете си деца на полуфиналите по хокей в Питсбърг. Препълненият стадион обаче е завзет от терористи, които са взели за заложник вицепрезидента на САЩ заедно с други официални лица, които присъстват на стадиона. В тази ситуация Дарън се оказва единственият, който знае как да постъпи правилно. Напрежението значително се покачва, когато терористите обявяват, че ще взривят стадиона в края на мача, ако не бъдат изпълнени техните искания.

Задачата на Дарън се оказва много сложна- той не само трябва да забави мача, но и да обезвреди терористите.

ЧЕНГЕТО ОТ БЕВЪРЛИ ХИЛС 2” – „BEVERLY HILLS COP II”
Неделя, 21.06.2009, от 20:00 часа по Диема
Жанр: екшън комедия
Режисьор: Тони Скот
Участват: Еди Мърфи, Джон Аштън, Джъдж Рейнолд, Рони КОкс и др.
Държава: САЩ
Година: 1987

Отново става горещо, а Еди Мърфи както винаги е устат и бърз в това достойно продължение на Ченгето от Бевърли Хилс.

Аксел Фоули (Мърфи) отново се е озовал там, където не му е мястото, но този път е потънал в „дълбока, дълбока, дълбока нелегалност“ из шикарските квартали на Южна Каролина.
С помощта на своя оръжеен и умствен арсенал, той се изправя срещу банда международни търговци на оръжие. За да го подкрепят в това му начинание, до него неизменно стоят Роузууд и тагърт. Режисьорът на Топ гън Тони Скот поддържа такова бясно темпо, че дори червеното Ферари на Аксел трудно се забелязва.

ЗЕМЯ НА ТИГРИ” – „TIGERLANDI”
Неделя, 21.06.2009, от 22:00 часа по Диема
Жанр: военен екшън-драма
Режисьор: Джоуел Шумахер
Участват: Колин Фарел, Тори Китълс, Натан Ларсон и др.
Държава: САЩ
Година: 2000


От режисьора на „8 милиметра“ и „Време да убиваш“.

Завладяващ военън екшън в стила на „Взвод“. Силна и правдива история, „Земя на тигри“ се нарежда до най-добрите филми, разкриващи най-драматичните изживявания по време на Виетнамската война. Колин Фарел спечели наградата за най-добър актьор на Обществото на бостънските филмови критици за изключителното си изпълнение във филма. Тайгърленд – адска тренировъчна база, последна спирка преди Виетнам.

Дръзкият и обаятелен новобранец Роланд Боз, който предизвиква всички с независимостта си и открито неподчинение, се оказва единственият, способен да обедини мъжете… И последствията са изключителни.