Отново затварят „Шишман“ в неделя – (денс) шоуто е гарантирано!

Sofia Dance Week гостува на София диша

Откриващото градинско събитие на SOFIA DANCE WEEK, което по традиция се провежда в Борисовата градина, се мести на ул. Иван Шишман, за да се включи в инициативата на Софийска община „София диша”.

Тази неделя SOFIA DANCE WEEK ще бъде специалният гост на „София диша”! В третото издание на инициативата на Софийска община „София диша” на улица „Шишман“ ще се вихри танцова програма.

Организаторите на SOFIA DANCE WEEK, Списание 1, имат удоволствието да поканят София и всички гости на града в неделя, 29 август, от 16:00 часа на ул. „Шишман“ в отсечката от ул. „Граф Игнатиев“ до пл. „Народно събрание“. Поводът е стартът на подгряващата кампания на третото издание на фестивала за съвременно танцово изкуство SOFIA DANCE WEEK. Единствено и само в неделя по време на „София дишаSOFIA DANCE WEEK ще отправи истински подарък към своите фенове и ще пусне лимитирана серия от 100 билета на уникално ниска цена от 5 лв.

Акценти от програмата:

На ъгъла на ул. Гурко и ул. Шишман между 18:00 и 20:30 ще се проведе улично състезание по танци със заглавие Style Bridge. Знайни и незнайни танцьори от всички възрасти и стилове ще имат по 1 минута да покажат на какво са способни и да впечатлят авторитетното жури: създателите на фестивала Jam On It – момчетата от Sleepwalkingz Crew, и емблемата на българския съвременен танц и приятел на SOFIA DANCE WEEK – хореографа Мила Искренова.

Пред бар Commercial от 18:00 до 20:00 часа ще можете да вземете безплатни уроци по салса, водени от Лили и Евгени от танцов клуб „Паланте”, а по същото време пред One More Bar българското танго общество ще нагорещи паважа с улична милонга.

На балкона над ул. „Юрий Венелин“ пък кандидатите за участие в националния диджейски конкурс на Fusion Embassy ще спретнат DJ-маратон от 30-минутни сетове, в които ше миксират автентичен български фолклор с дъбстеп, хаус, дръмендбейс, реге, хип-хоп…

И – вярвате или не! – на ъгъла с ул. „Паренсов“ ще се появи басейн, в който в 17:00 ще се гмурнe цял отбор от малки грации, които ще потанцуват във водата в демонстрация на синхронно плуване.

ххх

Проектът „София диша” е инициатива на Столична община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градския шум. Инициативата е подета от заместник-кмета по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости ” – Христо Ангеличин. Първата акция от пилотния проект на Софийска община „София диша” „изчисти” ул. Шишман от автомобили за три поредни недели и я превърна в истинска европейска столица.

SOFIA DANCE WEEK е първият международен фестивал за съвременен танц у нас. Третото издание на фестивала ще се проведе от 23 до 29 септември. Организатори на проекта са Списание 1. Участници във фестивалната програма са едни от най-популярните световни танцови компании.

SOFIA DANCE WEEK е първото събитие от подобен мащаб и характер в страната ни. Стремежът на организаторите е да превърнат SOFIA DANCE WEEK в престижно и ключово културно събитие в страната, а фестивалът трайно да се вмести в световния културен афиш и да стане знаково събитие в годишния календар на Европа.

Какво е „София диша“:

 
По темата: