Отваряме ресторант от 10 хиляди квадрата по Фиеста ТВ!

Акцентите на Фиеста ТВ за седмицата от 16-ти до 21-ви май

Най-потайният пазар в „Италия в Бутилка”

Достатъчно е да погледате малко от „Италия в бутилка”, за да разберете защо някои хора въздишат по всичко италианско.

В областта Пиемонт, освен към прочутото бароло  или „виното на кралете”, изпитват  истински пиетет към хубавата храна и особено се гордеят с шоколада и трюфелите.

Вижте как водещата Джансис Робинсън, на вид хладна и надменна англичанка, се катери  по калните пиемонтски горски пътеки, следвайки кучето ловец и стопаните му в търсене на съкровището с аромат като никой друг. После отива с търговците на пазара за трюфели – най-потайната борса на света.

За разлика от други места, където всеки хвали стоката си и преувеличава качествата й, тук продавачите са изключително потайни и мнителни, никой не разкрива размера на находката си и крие сумата, за която е продал съкровището си.

Накрая успяват да надхитрят Джансис и отиват на нощен лов за трюфели, тя пък го удря на живот, загърбва принципите си и опитва светотатствената според нея комбинация от вино и шоколад.

Отворете тапата, „Италия в бутилка” е от 9.00, 15.00 и 20.30 ч.

Когато художниците отварят ресторанти

Залогът в „Откриването предстои” тази седмица е висок.  Собственикът Джон Елкей е готвач и неуспял художник. И докато част от него е наясно какво трябва да се сервира в чиниите,  неосъщественият творец в душата му копнее да шашне посетителите с декор и обстановка. Според него дните, когато хората са отивали на ресторант, за да хапнат, вече са минало, сега трябва и да забавляваш публиката.

По този повод Елкей залага на гигантско помещение от 10 хиляди квадрата и разгръща грандомански планове. Чимове трева, които обграждат баровете, и таван, превърнат във водопад са само част от храбрите му идеи.

На финала се получава учудващо издържано като стил и приятно място за хапване на рибни специалитети.  Но при този тип бизнес нищо не е сигурно, поне докато „Откриването предстои”.

Гледайте от 10.00, 15.30 и 19.00 ч.

Бъдете заедно с „Йога за цялото семейство”

Ако сте от хората, които А) все се заричат да спортуват по-редовно и Б)притесняват се, че и децата им трябва повече да се движат – вече има начин наведнъж да се отървете от грижите. Опитайте „Йога за цялото семейство” – чудесен начин хем да поддържате форма, хем да се радвате и да споделяте приятни моменти с близките си.

Всичко в тази програма е забавно поднесено и напрежението върху мускулите не се усеща, за сметка на това си осигурявате така нужната доза активност при това в отлична компания. Традиционно обилната обедна трапеза така и така не ви се губи, но пък не е зле да направите нещо активно преди това.

Йога за цялото семейство” е в почивните дни от 8.30 ч. само по Фиеста ТВ.