Падналата от шестия етаж гимнастичка Цвети Стоянова „В кадър“ по БНТ

БНТ1 посвещава документален филм на националния ансамбъл по художествена гимнастика

Емоционалният филмов разказ „Като една“

Новият сезон на рубриката за актуална документалистика „В кадър“ ще започне с историята на един от най-успешните български национални отбори по художествена гимнастика. Емоционалният филмов разказ на журналистката Боряна Тончева – „Като една“ – ще бъде представен в сряда (14-ти септември) от 22:25 часа по БНТ1.

Документалният филм събира 8 години от живота на гимнастичките от ансамбъла и техните треньори в 32 телевизионни минути, белязани със спортни върхове и поражения, много сълзи от радост и разочарования.

Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Любомира Казанова, Илиана Раева и Ина Ананиева сами водят зрителите през трудностите и незабравимите моменти. От дистанцията на времето, тяхната гледна точка е любопитен прочит на драматичния и наситен с полярни емоции път.

Филмът съдържа уникални и неизлъчвани кадри от фонда на БНТ. Те преминават през знаковите събития на този изключителен отбор – от първите стъпки, през световните титли от Монпелие 2011 и Измир 2014, разочарованието на олимпийските игри в Лондон 2012 и триумфа на игрите в Рио де Жанейро през лятото на 2016 г.

Героините на филма разказват за мечтите си, битките със себе си, килограмите, контузиите, негативните коментари. Връщат се и към най-кошмарния период – инцидента с Цветелина Стоянова. Финалът на „Като една“ е посветен на опияняващите емоции от спечеления след толкова изпитания бронзов олимпийски медал.

Оператори на документалната лента са Николай Балкански и Росен Петрински, монтажист – Цветослав Юруков, а режисьор – Христина Драганова. Продуцент на филма е Петя Тетевенска.

Гледайте документалния филм „Като една” в рубриката „В кадър” от 22:25 часа по БНТ1!

Гледай видео запис от предаването онлайн