„Падни – стани“ в къщата на Биг Брадър, миг преди финала!

Последни елиминации в Big Brother family

В мисията „Битката за Нови хан” къщата е разделена на лагери…

Утре предстоят последните елиминации в Big Brother family, когато ще станат ясни и последните финалисти. Кой ще се нареди до Стефанови, Кузмови и Колеви и кой ще си тръгне само дни преди големият финал – Трифонови или Чипеви?

Защитник на Христо и Корнелия ще бъде Калина Коцева – главен редактор на списание „Блясък”. Продуцентът и телевизионен водещият Иван и актрисата Латинка Петрова ще защитават Сашка и Павлин, които за първи път излизат на подсъдимата скамейка.

Традиционният съдебният процес в Big Brother Live ще постави въпросите как Павлин винаги успява да се измъкне чист от центъра на събитията и интригата, както и защо болезнената гордост на Ицо не му позволява да се признае за виновен или победен.

На кого симпатизират зрителите и кой заслужава да се бори за наградата от 200 000 лева, кола и апартамент – Трифонови или Чипеви? Едните, в чиито действия винаги прозира преднамереност и стратегия, или другите, които са спонтанни и първични? Това ще разберем утре в 20:00 ч в Big Brother Live.

Какво се случва в къщата? Мисия „Военно положение”

Новата мисия на съквартирантите „Битката за Нови хан” раздели семействата на два отбора – номинирани срещу финалисти. Христо, Корнелия, Павлин, Сашка и Добрин победиха Веселин, Ели, Цончо, София и Диана в игра на пейнтбол. Така номинираните се превърнаха в сержанти, а загубилите битката – в редници.

Редниците са подчинени на заповедите на сержантите, спят в отделна спалня и оправят леглата на военнокомандващите си. Войниците недоволно стават всяка сутрин в 5:00 часа за физзарядка и падат за наказание от 20 лицеви опори при неизпълнение на заповед.

–       Дай на глупака власт и му гледай сеира. – бяха думите на редник Кузмов по адрес на придобилите сила от мисията номинирани. – За разлика от вас, ние можем да губим.

–       И ние можем, само че не ни се е налагало. – отвърна гордо сержант Трифонов.

Номинирани срещу финалисти

Къщата е разделена на лагери не само заради битката. Напрежението между семействата финалисти и номинираните ескалира всеки ден и сякаш е заразно. Дали от безсилие, или поради жестока конкуренция от предстоящия финал,  номинираните семейства не пропускат повод да злепоставят и нападат враговете си.

Ицо достигна до повече от забавното заключение, че Ели е вещица, която взима вещите на съквартирантите си и ги омагьосва. Ели не му остава длъжна в убеждението си, че помориецът подчинява симпатизантите си, като им промива мозъците, както е направил с Давид.

Номинацията изнерви допълнително лабилната Сашка. Тя избухна срещу Веселин, провокирана от типична реплика на Газката, че ще я ощастливи. И докато Веско агитира семействата да бъдат задружни, Сашка е категорична, че приятелство в къщата не може да има.