Парализирана гледа 389 болни и гладуващи прасета – това е „Табу“?!

Седми сезон на „Табу” започва на 1 октомври, събота в 21:00 ч. по National Geographic Channel

Седми сезон на Табу продължава да изследва някои от най-алтернативните нрави, ритуали и вярвания от цял свят. С истории вариращи от пристрастяване към измислен живот, любовни истории от затвора и  крайностите за красота, Табу ви дава ясна представа за някои от най-странните и противоречиви аспекти на човешкото поведение. Заснет в HD, Табу пътува до Австралия, Азия, Европа, Северна и Южна Америка, за да разкрие истината за табутата.

Ролеви игри  – 1-и октомври, 21:00 ч.

От дълбока древност, хората са се отдавали на фантазии. Но в днешното забързано общество, силно подчинено на правилата, фантазиите често са смятани за табу.  Желанието на възрастен мъж, който избира да се превъплъти в носещо памперс бебе, влиза в конфликт с общоприетия начин на живот. Жена от Флорида, която се отнася с винилова кукла сякаш е истинско дете, предизвиква гневни реакции у минувачите. Японски кикбоксьор, който се облича като героиня от анимационен сериал влиза в противоречие с мъжествения спорт, който си е избрал. А един баща от предградията явно нарушава моралните норми, като има едно семейство в реалността и друго във виртуалния свят. Това е рядка възможност да надникнем в един мистериозен свят, където реалността се сблъсква с фантазията.

Зависимости –  8-и октомври, 21:00 ч.

Пристрастяването не винаги е към наркотици. От секса до адреналина, от хазарта до пазаруването – всяко поведение може да се определи като зависимост и табу. Ще проследим четири човека и тяхното нездраво поведение, за да научим какво е необходимо, за да прекъснат цикъла на зависимостта.

Направи ме красива – 15-и октомври, 21:00 ч.

Много жени се чувстват притиснати да променят външния си вид. За повечето това включва козметични процедури и пластични операции. Но някои стигат още по-далеч, прибягвайки до екстремни мерки, които могат да бъдат болезнени, нездравословни и дори смъртоносни. Когато жените започнат да обезобразяват телата си, те нарушават табутата и ни карат да се запитаме какво означава да си красив?

Вехтошари – 22-и октомври, 21:00 ч.

Живеем в общество, което боготвори консуматорството, въпреки че повечето от нас знаят кога да спрат. Но за някои хора няма такова нещо, като „прекалено много вещи”. В Лондон, за три дни Марк трябва да се отърве от боклуци, събирани в продължение на 15 години, за да не бъде изгонен от жилището си. Когато сестрите му идват да почистят, той заплашва да ги саботира. 70-годишната Силвия е превърнала английския си апартамент във вехтошарница и опитва нова терапия, за да види дали е възможно най-накрая да заживее на чисто. Джери Уебър притежава 2 милиона плочи и купува още стотици хиляди всеки месец. Меломан или компулсивен вехтошар? И най-накрая, приютът за животни „Пиг тейлс” във Флорида е дом на  389 болни и гладуващи прасета. Как Лори, тяхната парализирана собственичка, ще се справи, когато властите решават да ги унищожат?

Любов в затвора – 29-и октомври, 21:00 ч.

Когато хората са в затвора, те губят свободата и правата си. Но хората са създания на навика и любовта и секса могат да проникнат и зад най-дебелите затворнически стени. Трябва ли на затворниците да бъдат позволявани удоволствия, които са отнети на жертвите им?