Паркирай в апартамента чрез автомобилен асансьор

Програмни акценти на Travel Channel – декември 2013 г.

БОРБА ЗА БАГАЖ
Двойна премиера в сряда, 04 декември, от 20:00 ч.

Купуването и продаването на непотърсено имущество може да се окаже печеливш бизнес, като се има предвид, че всяка година се губят милиони бройки багаж. „Борба за багаж“ проследява четирима проницателни тръжни специалисти: експерта в живота на улицата Били Лерой, самонадеяния новодошъл Марк Мейер и ексцентричната двойка Лорънс и Сали Мартин. Всеки от тях предоставя задълбочени прозрения за триковете в търговията. Пътувайки до някои от най-важните търгове по целия свят (включително за багаж от летища, непотърсени товари и конфискувани стоки при полицейски акции) всеки член на екипа трябва да разчита на своите умения и опит, за да открие скритите съкровища, тъй като – изправени пред невидими за очите оферти – те трябва да се осланят най-вече инстинкта си. С десетките търгове, до които трябва да пътуват, хилядите артикули, които трябва да проучат, и залогът от милиони долари, тези специалисти се нуждаят както от умения, така и от късмет, за да уцелят голямата печалба. Наддаването може да бъде интензивно, а конкуренцията – ожесточена, тъй като специалистите следят внимателно останалите участници в залата на търга. Нека борбата да започне!

ДЕНОНОЩНО ЛЕТИЩЕ: МАЯМИ
Двойна премиера в четвъртък, 05 Декември, от 20:00 ч.

Когато става дума за персонала на летище Маями, не може да се говори за „просто още един ден в офиса“. Натоварването на три живи акули включва подготовката на животоподдържащи машини и балансирането на огромната тежест на борда на самолета, а това е само едно от уникалните предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени. След това се налага предотвратяването на юмручен бой между пътници на пристигащ полет, а шегата на пътник, че има бомба в куфарчето си, определено няма да се стори забавна на охраната в Маями. Първото пристигане на най-дългия пътнически самолет в света 747-800 предизвиква безпокойство, тъй като служителите от наземния персонал не са сигурни къде трябва да бъде паркиран, поради по-голямата му дължина; освен това те дори не са сигурни дали самолетните мостици ще се свържат правилно. Дори когато изглежда, че нещата вървят гладко в разгара на активния сезон, пристигането на президента Обама на летище Маями принуждава всички пристигащи полети да задържат позициите си във въздуха. Това създава сериозни проблеми за един полет, пристигащ от Куба, чието гориво вече застрашително намалява. Дали да изчакат? Или да се премаршрутират? Всеки ден, дори всеки час предлага нова драма и нови предизвикателства – добре дошли на Международно летище Маями.

ПРОДАВАЧ НА СЪКРОВИЩА
Двойна премиера в неделя, 15 декември, от 20:00 ч.

Съвременният ловец на съкровища Били Джеймисън няма равен на себе си – той е нещо средно между Индиана Джоунс и Кийт Ричардс; Били пътува по света в търсене на ценни древни реликви, страховити артефакти и странни любопитни факти. Били е просто най-добрият в откриването на невероятни и редки съкровища, като веднага след това той бързо сключва сделка за тях. По време на своите пътувания из различните континенти, придружаван от своята също толкова екстровертна годеница Джесика, Били се опитва да увеличи своята вече внушителна колекция от 2000-годишни египетски мумии и южноамерикански мумифицирани и намалени човешки глави. Тази дейност е свързана с огромни залози: Били може да открие редки съкровища на стойност хиляди или дори милиони паунда. Надпреварата започва след това – за да успее да ги вземе, преди конкуренцията да се добере до тях. Били е готов да рискува всичко, ако съкровищата, по чиито следи е поел, представляват реална сделка. Той дори многократно – най-малко половин дузина пъти – е ипотекирал дома си – огромен жив музей, пълен със странни артефакти, за да може да купи на ниска цена и да продаде бързо. Но никога да няма никакви гаранции. Това не е Уол Стрийт и на пазара за мумии или мумифицирани намалени човешки глави е пълно с фалшификати и подправени артефакти, с мошеници и измамници. И все пак, въпреки че конкуренцията е голяма, резултатите могат да бъдат безценни.

ЕКСТРЕМНО ПАРКИРАНЕ
Премиера в събота, 14 декември, от 19:00 ч.

„Екстремно паркиране“ обикаля по света в търсене на най-новите, най-декадентските и най-необичайните нововъведения в постоянно променящия се свят на паркингите. В Ню Йорк, където всяко пространство е ограничено и високо ценено, луксозна жилищна сграда предлага чудесно решение за паркиране: специален автомобилен асансьор, който доставя колата Ви директно до Вашия апартамент. Допълнителните разходи за това удобство – порядъчна сума от половин милион долара. От високо технологичен гараж, който изхвърля наоколо коли като напитки от автомат, до автомобилите на бъдещето, които се сгъват на две, за да се поберат в невероятно тесни места паркиране – за онези от Вас, които вече считат паркирането за предизвикателство, тези истории за паркинги нямат равни на себе си!

БЪДЕЩИТЕ ВЛАКЧЕТА НА УЖАСИТЕ
Премиера в събота, 7 декември, от 19:00 ч.

Затегнете предпазните колан и се пригответе за невероятно изживяване – бъдещето на влакчетата на ужасите започва тук. „Бъдещите влакчета на ужасите“ проучва най-съвременните технологии, които скоро ще завладеят увеселителните паркове по света. От това, което се случва зад кулисите на първото в света изложение на увеселителните паркове, до невиждани никога преди постижения в областта на изграждането на влакчета на ужасите, както и най-големите новости в историята на влакчета на ужасите – това е уникална възможност да заемате предна позиция по време на цялото действие.