Първа Коледа с bTV Cinema – виж какво ще гледаме!

Избрано от празничната филмова програма на bTV CINEMA

за седмицата 21 декември – 27 декември 2009 г.

МОРСКИ ТРЕПАЧИ
Оригинално заглавие: Down Periscope
Дата на излъчване:21-ви декември, понеделник, 16:00 часа
Повторение:22-ри декември, вторник, 20:00 часа
Комедия, САЩ, 1996 г.
Режисьор: Дейвид Уорд
Участват: Елиът Уолд, Брус Дърн, Келси Грамър, Рип Торн, Роб Шнайдер, Хари Дийн Стентън и др..

Ветеранът капитан Додж никога не се е кичил с определението прилежен офицер. Той е стар морски вълк и единствената му мечта винаги е била да командва ядрена подводница. Адмирал Греъм за нищо на света не се съгласява да повери на Додж какъвто и да е плавателен съд, по скоро би предпочел да потопи доброволно целия си флот. Все пак на стария морски вълк му е зачислена амортизирана подводница от времената на Втората световна война. Екипажът на тази бракма е комплектован изключително от некадърни смотаняци. Идва заповед: по време на важно учение капитан Додж и неговия екипаж трябва да открият и унищожат „врага“, за да защитят честта на американския флот…

ПЪРВИТЕ 20 МИЛИОНА
Оригинално заглавие: The First $20 Million Is Always the Hardest
Дата на излъчване:23-ти декември, вторник, 21:00 часа
Повторение: 27-ми декември, сряда, 16:00 часа
Комедия, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Мик Джексън
Участват: Адам Гарсия, Енрико Колантъни, Джейк Бъзи, Росарио Доусън и др.

„Първите 20 милиона“ хвърля сатиричен поглед към бума в електронната търговия от края на 90-те години. Това е измислена история за млад мъж (Адам Гарсия), който се отказва от престижната си работа като водещ маркетингов специалист в Силициевата долина, за да започне своята кариера-мечта: да работи за себе си, опитвайки се да изобрети и продаде персонален компютър за 99 долара.

Но когато се оказва почти на дъното, сексапилна съседка (Росарио Досън) съживява както предприемаческия му бизнес, така и сексуалния му апетит. Увлекателният сценарий е дело на Джон Фаврьо и Гари Тайх, и е създаден по бестселъра на По Бронсън.

СВЕТОТО СЕМЕЙСТВО  – 1 и 2 част
Оригинално заглавие: The Holy Family – parts 1 and 2
Дата на излъчване:23-ти декември, сряда, 23:00 часа; 24-ти декември, четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 24 декември, четвъртък, 16:00 часа; 25 декември, четвъртък, 16:00 часа
Романтична комедия, Италия, 2006 г.
Режисьор: Рафаеле Мертес
Участват: Масимо Де Рита, Алесандро Гасман, Ана Катарина Морариу, Бнадно Пачито и др.

„Светото семейство” е разказ с усмивка за взаимоотношенията между трима библейски герои – Йосиф, Мария и Исус. Възгрубоватият, но добър по душа 40-годишен дърводелец се влюбва в много по-млада от него девойка и опитва да осъзнае и приеме смирено последвалите събития, които превръщат живота му в легенда.  Красивата племеница на свещеник с висок сан се бунтува срещу повелята да сключи брак с непознат мъж – действие, което според нея е подобно на това да бъде продадена като животно. След като среща Йосиф, тя осъзнава, че гласът на сърцето й и Божията воля са в хармония (въпреки че в началото Йосиф не споделя това мнение…) Любовта между Мария и Йосиф оцелява въпреки „необичайното” раждане на тяхното чудно дете, тежкия път до Египет, лишенията, съпровождащи пребиваването им в чужда страна, мисията да отгледат и възпитат малкия месия и многобройните проблеми, предизвикани несъзнателно от Исус, просто защото той е… син Божи…

ТАЙНИЯТ ДЯДО КОЛЕДА
Оригинално заглавие: Secret Santa
Дата на излъчване: 24-ти декември, четвъртък,  16:00 часа
Повторение: 25-ти декември, петък, 11:00 часа
Семейна драма, САЩ, 2003 г.
Режисьор: Иън Бери
Участват: Джени Гарт, Стивън Екхолд, Чарлс Робинсън и др.

Ребека е изморена да пише безсмислени дребнотемни статии за местния вестник. Тя е на път да се откаже, защото не вижда никакво кариерно развитие в рутинното драскачество, когато редакторът й дава задача да напише история за анонимен Дядо Коледа в малкия град Хамден. Тя заминава за дълбоката провинция. Там бързо се сприятелява с всички негови жители, но успява да се сблъска с милионера Джон Мартин Картър. Между тях прехвърчат гневни искри, които бързо се променят в любовни пламъчета. А дали Картър не е тайният Дядо Коледа?

АРЕСТУВАНИ В ПАРАДАЙЗ
Оригинално заглавие: Trapped in Paradise
Дата на излъчване:24-ти декември, четвъртък, 21:00 часа
Повторение: 27-ми декември, неделя, 12:30 часа
Комедия, Екшън, САЩ, 1994 г.
Режисьор: Джордж Гало
Участват:
Никълъс Кейдж, Медхен Еймик, Дейна Карви, Джон Аштън, Джон Ловиц и др.

Трима братя дребни мошеници – Бил, Алвин и Дейв извършват банков обир в малкото градче Парадайз. Те отчаяно се опитват да се измъкнат от града, но попадат в капана на снежната буря и се оказват обградени от неочакваното гостоприемство на местните хора.

Братята разбират, че нямат друг избор, освен да върнат откраднатите пари. Но как да отвлекат вниманието на любвеобвилните си домакини, за да проникнат отново в банката?

ДЪНСТЪН САМ В ХОТЕЛА
Оригинално заглавие: Dunston Checks In
Дата на излъчване:24-ти декември, четвъртък, 12:30 часа
Повторение: 25-ти декември, петък, 21:00 часа
Комедия, САЩ, 1996 г.
Режисьор:
Кен Куопис
Участват: Пол Ройбенс, Ерик Лойд, Фей Дънауей, Джейсън Александър, Рупърт Евърет
и др.

Орангутанът Дънстън превръща един 5 – звевзден хотел в повече от цирк и зоопарк взети заедно. Джейсън Александър, Фей Дънауейн, Ерик Лойд и Рупърт Евърет играят главните роли в тази невероятна маймунска комедия. Маймунката Дънстън успява да изиграе собсвеника си, крадец на бижута, и управителя на хотела, за да се вмъкне в луксозния „Маджестик“. Там той се сприятелява с десетгодишния Кайл, който с всички сили се опитва да помогне на новия си приятел да избяга от пленничество.

НАДЕЖДА ЗА ОБИЧ
Оригинално заглавие: Hope Floats
Дата на излъчване:25-ти декември, петък, 23:00 часа
Повторение: 26-ти декември, събота, 11,00 часа
Драма, САЩ, 1997 г.
Режисьор: Форест Утейкър
Участват: Джина Роулъндс, Сандра Бълок, Бил Кобс, Майкъл Паре, Розана Аркет, Мей Уитман, Хари Коник и др.

Чаровната Бърди е привидно щастлива. Но когато неверният й съпруг се саморазкрива в телевизионно шоу, добре подреденият й живот се сгромолясва със страшна сила. Съсипана, Бърди, заедно с майка си и малката си дъщеричка Бърнис, се завръща в малкото градче, където е родена и израсла.

Търсейки щастието в новия си семпличък начин на живот, Бърди неусетно намира сили в себе си да послуша зова на сърцето си и да открие надежда за обич.

Сандра Бълок е Бърди и това е една от най-силните й драматични роли. Джина Роуландс е мъдрата и уравновесена майка, страдаща по своему за житейските неволи на дъщеря си. Режисурата е на Форест Уитейкър, също популярен актьор.

МРЪСНИ ТАНЦИ: ХАВАНСКИ НОЩИ
Оригинално заглавие: Dirty Dancing: Havana Nights
Дата на излъчване:26-ти декември, 21:00 часа
Драма, Романтичен, Музикален, САЩ, 2004 г.
Режисьор: Гай Ферланд
Участват: Диего Луна, Ромола Гараи, Села Уорд и др.

Американската тийнейджърка Кейти Милър е разглезена щерка на богато семейство, което се наслаждава на безгрижното си пребиваване в Куба. Съдбата я сблъсква с талантливия танцьор Хавиер  – местен младеж, работещ като сервитьор в голям хотел, който я вдъхновява да се подготви за предстоящия денс конкурс.

Действието се развива в буреносната Хавана, където в ритъма на танците се подготвя революция, която да свали президента Батиста.

Декорите, костюмите и музиката са най-точната – почти документална -фотография на Куба от края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век. Въпреки политическите си шевици, филмът е за любов и танцово изкуство.

 
По темата: , ,