Първанов по bTV, Борисов – по Нова! И победителят е…

Държавният глава е бил гледан от почти три пъти повече зрители

Победител след телевизионния дуел между президента Първанов и премиера Борисов в петък сутринта е държавният глава, сочат предварителните данни на ТV Plan.

Според статистиката 403 000 зрители са гледали интервюто на президента Георги Първанов по bTV.

Той гостува в сутрешния блок на медията на 18 юни, за да коментира кризата, енергийните проекти и актуализацията на бюджета.

По същото време конкурентната Нова телевизия покани в студиото си Бойко Борисов.

Разговорът на премиера с водещия Витомир Саръиванов са проследили 144 000 души.

Тези данни означават, че държавният глава е бил гледан от почти три пъти повече зрители, отколкото министър-председателя.

Окончателните данни от рейтингите на тв дуела ще бъдат ясни в понеделник.

Едва ли обаче тези данни са показателни pа реалната популярност на държавните мъже. Знае се, че bTV като цяло е по-гледана, в сравнение с Нова телевизия. Така че е логично гостът в сутрешния блок – в случая Първанов, да събере повече зрители. Освен това рекламата за неговото гостуване в медията бе анонсирана по-дълго време.

Със сигурност обаче рейтингът на bTV и Нова телевизия днес е чувствително по-нисък в сравнение с този от миналата година по това време. А дали именно високите гости – Бойко Борисов и Георги Първанов – са го сринали, тепърва предстои да разберем. Твърде честите появи на екрана обаче обикновено отегчават зрителя.

Инфо: BNews

Интервюто с Бойко Борисов: http://novatv.bg/bg/videos/view/3799/

Интервюто с Георги Първанов: http://www.btv.bg//video/1691146466-Georgi_Parvanov_za_aktualizatsiyata_na_byudjeta.html