Първи полуфинал на Евровизия – Жана Бергендорф на живо с EQUINOX

„EQUINOX“ излизат на сцената на „Евровизия“ 2018

БНТ предава на живо първия полуфинал на песенния конкурс от 22:00 часа

Група „Equinox“ ще представи България по време на първия полуфинал на „Евровизия“ 2018 във вторник вечер (8 май). Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл ще излязат под номер 10 на престижната музикална сцена. Обществената телевизия ще предава на живо телевизионното шоу от 22:00 часа по БНТ1 и по БНТ Свят за българите в чужбина.

За нашата песен – „Bones” – ще могат да гласуват телевизионните зрители в Испания, Португалия, Великобритания, Чехия, Белгия, Австрия, Ирландия, Кипър, Гърция, Израел, Швейцария, Финландия, Беларус, Литва, Албания, Исландия, Азербайджан, Естония, Армения, Хърватия и Македония“. Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) от България може да се гласува за другите изпълнители, но тези българи, които се намират в една от изброените държави, имат шанса да подкрепят„Equinox“. Сънародниците ни трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват посочените инструкции и телефонните номера, които се появяват на екрана. Вотът на зрителите започва веднага след края на последната конкурсна песен. На сайта на БНТ за „Евровизия“ – eurovision-bulgaria.tv – също може да се намери пълна информация за телевота от чужбина.

Гледайте първия полуфинал на „Евровизия“ 2018 на 8 май (вторник) от 22:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят!

Посланието на група „Equinox“ към българите в чужбина –

Видео от втората репетиция на „EQUINOX“ в Лисабон

За разлика от първите проби, вчера българският екип включи различна конфигурация на светлините на сцената в Лисабон и нанесе промени по заснемането на песента.

„Доволни сме от напредъка в нашето представяне. Смятам, че за едно толкова сложно изпълнение, всичко се получава на най-високо ниво. Разбира се, има още някои неща, които смятаме да променим, но съм убеден, че всичко ще бъде перфектно за истинското шоу на 8 май” – заяви един от вокалистите в групата Владимир Михайлов по време на втората пресконференция на българската делегация в „Altice Arena“.

„Сцената е наистина огромна и ни трябваше известно време, за да се опознаем с нея, да свикнем със заснемането и това къде да застанем в точния момент. Сега обаче се чувстваме много по-уверени, а и със следващите репетиции смятам, че напълно ще се слеем с атмосферата” – добави Георги Симеонов.

Следващата репетиция на „Equinox“ предстои на 7 май от 16:00 часа българско време, когато е първата цялостна сценична проба за шоуто. В същия ден от 22:00 часа ще се състои жури финалът, когато гласуват професионалните журита, чийто вот оформя половината от резултата.

Видео от първата репетиция

Ден след пристигането си в Лисабон, група „Equinox“ проведе първата си репетиция на сцената на „Евровизия“ 2018 в португалската столица Лисабон. Българското изпълнение беше едно от най-очакваните от медиите в международния пресцентър в „Altice Arena“.

Сценичното представяне на „Bones“ бе прието изключително добре от всички, които наблюдаваха репетицията на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Цветовете, използвани по време на изпълнението, са черно и тъмнозелено, а българските представители са разположени върху три платформи. Честата смяна на телевизионните планове и допълнителните сценични ефекти зрителите.

Освен с визуалните ефекти, група „Equinox“ впечатли и с прецизно вокално изпълнение вчера. Веднага след репетицията, българската делегация даде официална пресконференция за чуждестранните медии. Жана, Владимир, Георги, Джони и Трей споделиха първите си впечатления от сцената и разказаха повече за сценичното си представяне и посланието на песента.

„Доволни сме от първата репетиция – беше спокойна, ползотворна и много приятна. Благодарение на предварителната ни подготовка, имахме възможност да излезем на тази прекрасна сцена уверени и свободни както в пеенето, така и в хореографията. Имахме възможност да работим с изключително професионалисти“ – каза Владимир Михайлов от името на групата.