„Пекарната на мисис Чайлд“ – с майсторите на фокачата и погачата!

Акцентите на Фиеста ТВ за сезмицата от 23 до 29 май

Напред! Науката е слънце…

Скъпи родители, вие сигурно милеете за образованието на рожбите си, но се терзаете, че те не проявяват достатъчно време над книгите. Имаме за вас фантастична вест! Обещайте на достославните си потомци, че за дипломирането им, ще ги зарадвате с истински абсолвентски пир ала Жак Пепен. Няма начин да не разсеете дълбокия мрак на невежеството у бъдните поколения и да не възпламените у тях живототрептуща любов към просветата.

Ще трябва обаче и вие да залегнете над тенджерите и тиганите, защото опре ли до учение, Жак Пепен не се пести, напротив –  създава в негова прослава фамозни кулинарни шедьоври, способни да обърнат на прилежен ученик и най-закоравелия иллитерат.

Най-добре подложете нещичко преди да видите на 24 май специалния епизод „Дипломиране ала Жак Пепен” от 12.00 и 22.00 ч. В противен случай може най-безпросветно да изтършувате хладилника.

Обърнете внимание и на факта, че готвачът на френските президенти е завършил литература в Колумбийския университет – може би това не се отразява на вкуса на великолепната му шунка Джорджия с праскови, но все си е друго да овкусиш празничната маса с някои и друг цитат от класиците. Наздраве!

Напред пекари възродени…

За дипломиране става въпрос и в дебютиращата поредица „Пекарната на мисис Чайлд”. Тук цял един майсторски клас пекари, хлебари, сладкари, майстори на тестото и брашното си взимат държавния изпит под зоркия контрол на лейди Джулия Чайлд – кулинарната законодателка на Америка.

Знаете, никой не е по-голям от хляба, затова Джулия и учениците й се заемат да ви отърват завинаги от клисавите и текляви опити за домашен хляб или кейк.

Майсторите на фокачата и погачата, на кейка и шоколадовата торта, ще ни запознават с азбуката на месенето, втасването, бухването и печенето.

Мисис Чайлд ще насърчава подопечните си и ще се грижи за доброто настроение, защото без него и най-съвестно следваната рецепта няма как да се получи.

Вижте първите епизоди от „Пекарната на мисис Чайлд” в почивните дни от 12.30, 18.30 и 22.00 ч. А щом усетите прилива на вдъхновението, отидете на www.fiestatv.tv, където ще намерите нужната рецепта от предаването. Bon Apetit!

На учителите с любов

Как се става голям учител? Как се лети из разредения въздух на висшата наука? Като се започне от А и Б и се положат здрави основи.  За това по отношение на кулинарната ни култура има грижата двойката Джулия Чайлд и Жак Пепен.  От тях можем да научим неподозирани неща за бърканите яйца и омлета, за рязането на зелена салата и избирането на месо в магазина.

Двамата ни показват и друго – онова, което прави големия майстор наистина велик е непрекъснатото му желание да се учи и да пробва нови неща.

Двамата често приготвят едно и също, но по различен начин и не спират да си обменят познания, идеи и добронамерени шеги. И така, вижте как сложното става просто, когато го започнеш от правилния край и използваш вярната методика. Майсторите дават уроци всеки работен ден от 12.30, 18.30 и 22.30 ч.

Мисис Чайлд, мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден” само по Фиеста ТВ.

 
По темата: ,