Петък вечер и новите филми по TV 1000

Петък вечер и новите филми по TV 1000 за м. август

Както обикновено, очакват ви филми, които не бива да изпускате!

Започваме с наградения на фестивала Сънданс Началник гара с участието на Мишел Уилямс. Филмът разказва за мъж-джудже, който се нанася в изоставена жп гара в отдалечен край на щата Ню Джърси, след като умира приятелят му. Предпочитащ по принцип самотния живот, той все пак се сприятелява с една художничка и многословния, но дружелюбен продавач на сандвичи, които бързо променят живота му.

Следващата премиера е на Най-добрите и най-умните. В него семейната двойка Джеф и Сам отскоро са се нанесли да живеят в Ню Йорк, но разбират как една благородна лъжа може да задейства поредица от нежелани обрати в името на целта на двамата родители да запишат дъщеря си в елитно училище. Комедия, която облагородява.

В последната премиера за месеца сексапилна компаньонка е ключов свидетел на строго прикривана скандална тайна на правителството, а двама начинаещи детективи имат трудната задача да я опазят от наемен убиец, решен на всичко, за да я накара да мълчи завинаги. Във филма с многозначителното заглавие Високи токчета и хладен ум.

Тези и още много и безкрай емоции по TV1000 през август!

Началник гара
САЩ, комедия-драма, носител на награда
Премиера: 5-и август, понеделник, София, 21,00 ч.

Фин Макбрайд, млад мъж-джудже, обича повече влаковете, отколкото хората. Когато приятелят му умира и му оставя запусната гара, Фин се надява, че е намерил рая на самотата. Пристига в града, в който не иска никой да го безпокои. Но не щеш ли, животът му се пресича с други двама персонажи – тъгуваща художничка, която едвам не го прегазва, и многословен продавач на сандвичи, винаги жаден за сладки приказки с някого. Въпреки характера си и за изненада на самия себе си, Фин става участник в техния живот и дори в романтична връзка със сексуално провокативната библиотекарка в града, оказвайки се един емоционален център за малката общност.

С участието на: Питър Динклидж, Пола Гърсис, Джош Пейс, Патриша Кларксън, Мишел Уилямс

Най-добрите и най-умните
САЩ, комедия
Премиера: 12-и август, понеделник, София, 21,00 ч.

Отскоро в Ню Йорк, Джеф и Сам откриват колко бързо една благородна лъжа може да се окаже с последици в опита им да вкарат петгодишната си дъщеря в престижно училище. Сам винаги е мечтала да живее в голям град, неподозирайки, че вкарването на дъщеря й в добро частно училище може да се окаже най-голямото изпитание в живота й досега. Решена на всичко, Сам наема странния консултант Сю Лемън, която убеждава ръководството на прочутото училище Ковънтри скул да се срещне с бащата на едно талантливо дете, представяйки обикновения компютърен специалист Джеф за изтъкнат поет. В старанието си да поддържа тази репутация, Джеф неочаквано се озовава в елита на Ийст сайд обществото.

С участието на: Нийл Патрик Харис, Амилия Талбът, Бони Съмървил, Нина Ходорук, Бриа Бий

Високи токчета и хладен ум
САЩ, филм-екшън
Премиера: 26-и август, понеделник, София, 21,00 ч.

Мечтата на Антони е да бъде известен готвач, а Джулиън мисли само за жени. Когато и двете не водят до успех, приятелите от детството решават да направят частна детективска агенция. За зла участ, пътвият им случай в новото поприще е задачата да защитават елитна „придружителка“, знаеща тайната, зад която е скрит скандал по високите етажи на властта. Скоро двамата неопитни детективи трябва да бягат от мафията, да се крият от корумпиран сенатор на САЩ и от оръжието на хладнокръвен наемен убиец – всички онези, които не се спират пред нищо, за да не излезе истината наяве.

С участието на: Паз Вега, Джанет Мактийтър, Алфонсо Маколи, Карел Роден. Д.Л.Хюли

ПЕТЪЧНИТЕ ВЕЧЕРИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА
Всеки петък през август – София, 21,00 ч.

Винаги в петък вечер ще има велик филм по TV1000 през август! Страхотни заглавия, звездни актьорски изпълнения и фантастични преживявания. Забавлението вкъщи никога не е било по-велико!

Летящият шотландец
Германия/Великобритания, спортна драма
Премиера: 2-и август, петък, София, 21,00 ч.

Когато британският колоездач Крис Бордман печели златния медал на Олимпиадата в Барселона през 1992 г., светът е изумен, неподозирайки, че Великобритания може да създаде висококачествен атлет в колоезденето. Но най-много е изненадан от успеха на Бордман неговият дългогодишен партньор в колоезденето и безработен шотландец Греъм Обри, който не веднъж е пресичал финалната линия преди съотборника си, спечелил високото отличие. Въпреки необикновената си дарба, Обри няма силата на волята да превърне изключителния си талант на колоездач в успешна спортна кариера като тази на дългогодишния си приятел Бордман. Дълговете на семейството се трупат, всички очакват чудото и Обри трябва да направи последен опит в колоезденето, за да помогне на себе си и своето семейство, макар и със силната подкрепа единствено на дългогодишния си приятел Малки Макгавърн и на любящата си съпруга Ан. Без официален спонсор, без финансова подкрепа, без нужния опит в конструирането, 27-годишният колоездач ще създаде от нулата своя уникален велосипед, който да го изведе към успеха, увенчал го като най-бързият колоездач на планетата.

С участието на: Джони Лий Милър, Шон Браун, Лаора Фрейзър, Били Бойд, Брайън Кокс, Морвин Кристи

Върни се при мен
САЩ, романтична комедия
Премиера: 9-и август, петък, София, 21,00 ч.

Архитектът Боб Рюланд (Дейвид Духовни) има щастлив брак, но съпругата му Елизабет (Джоули Ричардсън), зоолог по професия, умира в автомобилна катастрофа. Година след загубата на жена си, борещ се с мъката от травмата, Боб среща Грейс Бригс (Мини Драйвър), срамежлива жена, която сервира в ирландски/италиански ресторант, собственост на дядо й МАрти (Каръл О’Конър). Боб се влюбва в Грейс от пръв поглед, тя също изпитва привличане към него, но Боб не знае, че преди година са присадили сърце на Грейс, а донор е била жена му Елизабет.

С участието на: Дейвид Духовни, Мини Драйвър, Карол О’Конър, Робърт Лоджиа, Еди Джоунс

Смотаняци
Канада/САЩ, комедия
Премиера: 16-и август, петък, София, 21,00 ч.

Последен семстър от втората година в колежа за Дейв, Сам и Джеф, трио колежани, чийто ентусиазъм за академични успехи не е на първо място в приоритетите им. Затова единствените им цели са да мамят, преписват, да отсъстват от час и да преследват момичетата. Особнякът Итън, който е омаян от русокосата Анджела, изнудва Дейв и компания да му уредят среща с нея. Но макар Дейвид да пуска хитроумния си план да примами Анджела за срещата, нищо не може да скрие, че самият той е влюбен в нея.

С участието на: Девън Джейсън Сигъл, Майкъл Марона, Тревис Дейвис, Джим Раш S

Петте сетива
Канада, комедия
Премиера: 23-и август, петък, София, 21,00 ч.

Петте героя са като пет олицетворения на петте сетива в тази драма за човешките взаимоотношения. Рут е масажен терапевт и един ден масажира Ана. Дъщерята на Рут, тийнейджърката Рейчъл, взема проходилата дъщеря на Анна за разходка в парка. Рейчъл загубва поглед от детето и то скоро изчезва. Докато го търси, Рейчъл се запознава с Рупърт, воайор, който учи Рейчъл на удоволствието да наблюдава другите хора. Робърт си изкарва хляба като ходи по къщите да чисти, но има силно развито обоняние. Убеден, че може да надушва любовта, той устройва срещи с всички свои бивши любовници, за да установи дали се намирисват чувства между тях все още и ако не, да разбере каква е причината те да го изоставят. Рона, приятелка на Робърт, работи като хлебопекар, но няма усещане за вкус, професионално заболяване. Тя също е с емоционални проблеми, защото е пристигнал Роберто, мъж, когото е срещнала наскоро при пътуването си в Италия. Последен е Ричард, офталмолог, който постепенно губи слуха си. Ситуацията силно го депресира, но той среща жена, която му помага да заобича отново живота.

С участието на: Моли Паркър, Габриел Роуз, Елизе Франсис Столк, Надя Лиц, Даниел Макайвър

Един друг ден
САЩ/Канада, драма
Премиера: 30-и август, петък, София, 21,00 ч.

Шанън Дохърти и Джулиън Макмахон са звездите в тази дама с научно-фантастична развръзка. Дохърти играе ролята на Кейт, жена, чийто приятел Пол загива, когато тя е бременна с дете от него. Години по-късно Кейт се справя с живота с помощта на новата любов в живота си. Но един инцидент връща Кейт към времето преди Пол да загине и тя трябва да направи непосилния избор между двамата мъже, които е обичала.

С участието на: Шанън Дохърти, Джулиън Макмахон, Макс Мартини, Дейвид Фери, Кристина Никол