Петър Иванов изстрелва хит по чужди фестивали – Loving like angel

Робертино Лорети оценява бг поп певеца Петър Иванов на международен фест на Тенерифе

Ан-Мари Давид и Кърт Савой бяха звездните имена на испанския фестивал

Петър Иванов, който беше българският участник в международния песенен фест Universong 2010, Canary Islands и още 12 участника от Канарските острови, Мадейра, Румъния, Малта, Испания, Полша, Турция, Португалия, Великобритания, Италия, Литва и Чили бяха оценявани от строго професионално жури, в което участие взе и италианската шлагерна звезда Робертино Лорети.

В конкурсната програма за приза на фестивала се съревноваваха нови авторски песни.

Бг парчето, предстаевено от Петър Иванов, е със заглавие „Loving like angel” на композитора Емилиян Владев, текстът е от Ангелина Марова.

Събитието е част от няколко международни форума – Universong, Orfeum и Eurosingers. В Испания то се подкрепя от Министерството на културата и Областната управа на Канарските острови.

С рецитали на Universong 2010 са участвали екс победителката от Евровизия от Белгия, Ан- Мари Давид и Кърт Савой, който е известен и с това, че озвучава всички филми по музика на Енио Мориконе.

„Много ми хареса организацията на фестивала, събитие като това дават възможности за много полезни контакти от цял свят. Аз съм първият българин, който участва тук и много се радвам, че попаднах сред финалистите.” сподели младият певец.

„Тук хората много ценят музиката и фестивалните прояви, местните власти инвестират време и пари в организацията им. Ние бяхме приети от кмета на Los Realejos, който ни връчи медали за участието”, разказа той.

Това е третото участие на Петър Иванов в международни фестивали на Средиземноморието, след като се завърна след успешни представяния в Кипър и Малта. Тази година той беше и български представител в международния фестивал „Откритие”.

Petar Ivanov – „Loving like angel“