Петър Манджуков е женен за 41 години по-млада – ВИДЕО

Петър Манджуков: „България имаше нужда от демокрация, но не трябваше да се прояви по този уродлив начин!”

На 19 май (четвъртък) в „Шоуто на Иван и Андрей” гостува диснастия Манджукови или по-голямата част от семейството на един от най-богатите бизнесмени у нас – Петър Манджуков.

„Убеден съм, че България имаше нужда от демокрация, но в никакъв случай не трябваше да се прояви по този уродлив начин – да унищожи една икономика в името на демокрацията и да направи един народ най-бедния в Европа, а може би и не само в Европа!”. Това заяви един от най-влиятелните българи – Петър Манджуков и допълни, че БСП в никакъв случай не представлява идеята за онова социално общество, от което България има нужда.

Петър Манджуков изрази позицията, че според него, ръководството на БСП, особено в последния му вариант, няма нищо общо с реалната, сериозна и последователна социална политика и отрече някога да е бил член на партията.

Според бизнесмена, страната ни има нужда от хармонично развитие. Погрешно би било разликата между бедни и богати да става все по-голяма, а това може да бъде избегнато с предлагането на възможности за работа на всички. Той заяви, че трябва да бъде направено така, че хората да разполагат с достатъчно средства, за да живеят нормално и да бъдат обезпечени. „Това е и начинът да няма конфронтация между хората” – допълни още Петър Манджуков.

Той призна, че е имал близки отношения с президента Георги Първанов, но преди той да стане държавен глава. Според Петър Манджуков било изключено двамата да поддържат контакт, докато Георги Първанов е президент и допълни, че би било възможно, след като мандатът му изтече, да започнат да поддържат отново „човешки отношения”.

Петър Манджуков заяви, че неговата философия е такава, че когато човек прави нещо, в никакъв случай не трябва да прави реклама с това. Той потвърди, че наистина е помагал на много хора и институции и допълни, че човек трябва да дава една десета от това, което има. Петър Манджуков призна в „Шоуто на Иван и Андрей”, че е имал много бедно детство – израснал е в Сопот, в малко комунално жилище, където е живял до 18-тата си годишнина.

Няколко са причините за метаморфозата, през която е преминал Петър Манджуков. Той заяви, че е изключително целенасочен и организиран. Чел е много и е събирал информация, за да реализира целия материал, който е събирал. „Рецепта за това човек да бъде успешен в своята работа няма!” – заяви Петър Манджуков.

Човек първо трябва да формулира добре идеите, които иска да следва в бизнеса. Трябва да се подготви, да събере нужната информация, която е базата той да намери правилния път, правилните хора и правилното място да реализира тези идеи, обобщи бизнесменът.

Относно личния си живот, Петър Манджуков заяви, че за него е по-важно да има чувство, взаимно желание и уважение. Разликата във възрастта между него и съпругата му Иванета е 41 години. Тя призна, че с Петър Манджуков се познават от 8 години и го определи като „изключителен и харизматичен мъж, с когото не може да се скучае”. Двамата са живели заедно дълго време преди да сключат официален брак. Причината за това е бил продължителният развод на Петър Манджуков с вече бившата му съпруга.

Семейството призна, че по-големият син Александър е този, който диктува правилата в къщата на семейството.

За финал, Петър Манджуков заяви, че е по-скоро оптимист, от колкото песимист за бъдешето на България.

Шоуто на Иван и Андрей 19.05.2011 (част 1/2)

Шоуто на Иван и Андрей 19.05.2011 (част 2/2)

На 23 май ( понеделник) на Иван и Андрей ще гостуват един от представителите на трио „БИК”Константин, заедно с неговата братовчедка – певицата Лияна и нейната дъщеричка Денис.

Снимка: Явор Иванов