„Питбули и бивши затворници“ те присрещат в ефира на Animal Planet

„Питбули и бивши затворници“: Да предоставиш на човек и куче шанс за спасение

Премиерата на “Питбули и бивши затворници“ ще се излъчи по Animal Planet от 1 юни от 21:00 ч. Предаването ще ни разкаже повече за  първокласната треньорка на питбули Тия Мария Торес и нейното желание да се бори с общественото възприятие, че тези кучета са опасни за обществото.

Тия ръководи Спасителен център Вилалобос в Лос Анджелис, в който работят  бивши затворници, които се опитват да оправят репутацията и живота си. Мъжете работят заедно, за да приобщят питбулите, като често им се налага да ги спасяват от  опасни ситуации.

Безотговорни собственици на питбули използват кучетата си, за да ги карат да се бият с други кучета или да нападат хора, като това дава резултат в общоприетия страх от породата. Тия и нейният екип работят здраво, за да се справят успешно с тези грешни разбирания, доказвайки, че питбулите могат да бъдат обичани домашни любимци и верни приятели.

Проследете драматичните моменти на затворниците, които попадат в трудни и емоционални ситуации. Наблюдавайте методите, които те използват, за да обучат кучетата, което им дава шанс да получат след това любящ дом.

Основната цел на Тия е да се бори със стереотипите срещу питбулите и нейните работници като доказва, че обществото трябва да помисли добре, преди да осъди кучетата от тази порода и хората, които помагат за спасяването им.