Pitbull и Dario G пускат хит за Световното 2010 – „GAME ON“! (аудио)

Сингълът на Pitbull “Game On” с участието на южноафриканския артист TKZee и британската звезда Dario G бе избран за Официална песен на Талисмана за Световното първенство 2010 FIFA

FIFA и Sony Music Entertainment/Вирджиния Рекърдс избраха “Game On” на Pitbull за Официална песен на Талисмана на Световното първенство по футбол 2010 FIFA World Cup™ в Южна Африка.

Песента включва музиканти от три континента – живеещият в САЩ с кубинско потекло Pitbull (на снимката), местната южноафриканска група TKZee и британския артист/продуцент Dario G.

Така се достига до съчетаване на евроденс с латино соул и африкански мелодии, което отбелязва унифицирането на културата чрез това глобално събитие.

Песента на Талисмана Zakumi ще звучи на всеки един от 9-те стадиона в Южна Африка по време на едномесечното първенство. Това е и една от трите официални песни, включени в албума Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album™.  Всички приходи от песента ще бъдат в полза на официалната кампания на 2010 FIFA World Cup™ „20 Centres for 2010“. Целта на кампанията е да създаде 20 центъра Football for Hope (Футбол за надежда) за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

“Развълнуван съм да стана част от това събитие и съм поласкан, че “Game On” ще бъде чута навсякъде по света”, споделя Pitbull. “Световното първенство ще бъде гледано навсякъде, но най-хубавото е, че всички приходи от песента ще бъдат дадени за благотворителни каузи в Африка.”

TKZee казва: “Привилегирован съм да бъда част от официалния албум на Световното първенство 2010.”

“Страхотна чест е да имаш възможността да продължиш традицията на брилянтните песни на Талисманите,” добавя Dario G. “Аз живея и дишам за Световния футбол, а африканската музика и “Game On” улавят духа на Световната Купа в Африка – със заразяващата мелодия и текст.”

За Pitbull

Дебютът на Pitbull за лейбъла Polo Grounds Music/J/RCA Music Group е Rebelution и застава на No. 8 в Билборд 200, като се превръща в най-големия му успех в щатите до този момент. Pitbull издаде през май Armando, първия си албум на испански, а в края на годината се очаква и англоезичния албум Planetpit.  Pitbull спечели първата награда “Латино дигитален даунлоуд артист на годината” на Латино Билборд Наградите и бе удостоен с наградата за „Специално постижение в музиката – хот парче” за “I Know You Want Me (Calle Ocho)” на четвъртите годишни награди ALMA. Синглите от Rebelution доминираха класациите, като “I Know You Want Me (Calle Ocho)” достигна до No. 2 в Билборд Хот 100, “Hotel Room Service” влезе в Топ 10.

За Dario G:

Dario G е британски електро денс и поп артист и е псевдоним на продуцента, композитор и музикант Paul Spencer. Оглавилото класациите “Carnaval de Paris” се превърна в парчето на Световната купа през 1998. То се превърна и в най-големия футболен химн за всички времена. Предишният сингъл на Dario G “Sunchyme” е с многомилионни продажби и получи награда Ivor Novello, както и Брит и “MTV” статуетки. Sunchyme зае 2 място в 14 различни страни (надминат само от Candle In the Wind на Elton John), докато Carnaval de Paris достегна до номер 2 в Германия и топ 5 във Великобритания.

Оттогава характерното звучене на Dario G може да бъде открито в редица холивудски саундтраци (“Voices” в “The Beach”), топ 10 албуми (“Dream To Me”) и футболни химни (“Ring Of Fire”). Dario G продуцира и изнася концерти непрестанно по целия свят и това ще продължи и през 2010.

Снимка: Virginia Records / Sony Music Entertainment

 
По темата: ,