По телевизиите тръгва „Напролет“ на Дони и Нети (+видео)


Дони и Нети завъртат клип към «НАПРОЛЕТ»

„Напролет“ e анимационен, артистичен разказ – приказка за младост и любов.

Въздействието от песента и видеото  – невинност, чистота, безгрижност, романтика … – от начало до край, в целия процес режисьорът Златка Шеткова  запазва емоцията – на един дъх. Визията е минималистична, героите си заприличаха …

В процеса на правене на клипа са използвани  разнообразни средства :   пластика, киригами, рисунка, фотографии, компютърна анимация.

Специално за видеото Златка Шеткова засне кадри  в Шекспировия театър .

Напролет е създадена от Дони, специално за спектакъла на ТБА –  Както ви харесва на Уилям Шекспир. Дони композира музиката по стиховете на Шекспир в превод на Валери Петров. Актьорите в спектакъла изпълняват и още пет песни, написани отново от Дони за пиесата.

„Както ви харесва” е една от първите пиеси представени в новoпoстроения Шекспиров театър Глоуб през 1599, а над входната врата е имало надпис с мотото на театъра на латински  „Totus mundus agit histrionem” – The whole world is a stage/ Целият свят е сцена, което Шекспир използва в речта на Жак в „Както ви харесва“.

За режисьора – Златка Шеткова е художничка от Пловдив. Завършила е художествената академия в София и има диплома European Master in the Management of Digital Interactive Services (EMMDIS) от Междунардния институт за аудиовизуални произведения в Париж, Франция  Institut national de l’audiovisuel (Ina).  Тя е режисьор на късометражни филми, както и  на видеото „Има време” на Дони и Нети.

музика Дони

стихове Уилям Шекспир в превод на Валери Петров

аранжимент Дони и Иван Христов

Режисьор – Златка Шеткова

Продуцент аудио БГ РАДИО

Продуцент видео – БГ Радио / Alma Tour

 
По темата: