Победа: Георги Милков прибра кола от „Африка“ по bTV

Журналистът спечели шоуто, Диляна Попова трета

Победителят в първото издание на телевизионното риалити „Африка: Звездите сигурно са полудели“ е журналистът Георги Милков. Финалът на шоуто беше в понеделник вечерта и продължи два часа. Предаването се излъчваше на живо от зала 2 на НДК, като журналистът събра над 42,55% от гласовете на зрителите. Милков се изправи на финала срещу продуцента Георги Тошев (30,23%) и актрисата Диляна Попова, която се класира на трето място (27,22%).

На сцената в НДК се събраха 13-те участници в африканското приключение на bTV. Водещите Антон Хекимян и Яна Грудева върнаха зрителите към най-интересните моменти от приключенския формат. Участниците споделиха за най-трудните и забавни моменти по време на изпитанието на далечния континент.

Лъскав джип е наградата за победителя. За червения „Ленд Ровър“ Милков сподели с усмивка: „Ще я карам, но трябва да я пребоядисам малко“.

„Това беше моето най-истинско състезание със себе си и хората, които ме заобикалят“, призна Георги Милков за състезанието.

„Африка върна част от забравеното ми самочувствие. Има неща, които човек не трябва да казва, че не може, ако не ги пробва“, добави другият Георги, финиширал втори в състезанието.

От своя страна единствената дама на финала сподели, че хората, с които е била в „Африка: Звездите сигурно са полудели“, са най-ценното, което е отрила в надпреварата на континента.

Едни от най-колоритните участниците в шоуто бяха певицата Милена, актьорът Явор Бахаров, рапърът Бобо, писателката Людмила Филипова, гадателката Николета Йорданова, певицата Теди Кацарова, ученът и изследовател Христо Пимпирев, актрисите сестри Толеви, певецът Тодор Георгиев и актьорът Юлиян Костов. Форматът тип „Сървайвър“ продължи близо два месеца, през които родните популярни личности трябваше да оцеляват в дивата африканска земя.

Гледай видео записи от финала онлайн

По инфо на агенция Дартс нюз