„Под липите“ – манията по „1001 нощ“ ще се окаже нищо!!

„Под липите“ предизвикал манията по турските телевизионни сериали в Близкия изток

„Под липите“, който в продължение на два сезона – през 2005 и 2006 г., държа турците пред телевизорите всеки петък, е филмът, предизвикал манията в Близкия изток по турските телевизионни сериали.

В дните на излъчването му по базираната в Дубай сателитна телевизия МВС, която покрива целия район, улиците опустявали, арабките започнали да си правят прическата и да се обличат като изпълнителката на главната роля Туба Бююкюстюн, позната в България като главната героиня в сериала „Гордата Аси„. . . Арабите говорели за необикновената й хубост, а всички заедно се вълнували дали любовта на Туба (в сериала Филиз), с Бюлент Инал (Йълмаз) наистина се е пренесла от снимачната площадка в живота.

Емирът на Катар, който е съсобственик на турския вестник „Сабах“ и на телевизионния канал АТВ, наредил на директорите на телевизията да поискат от конкурентния КаналД предвалително всички излъчени вече в Турция серии, тъй като семейството му нямало търпение да види какво ще стане. И съпругата на шаха подстригала косата си като Туба, и дори се гримирала като нея, твърдят турските медии. Тя се появила така на прием, даван от Саркози, и разказала това на Карла Бруни, според представителя на МВС в Туция – Даниел Абдулфатах.

След емира на Катар и други арабски принцове поискали да получат пълния комплект от епизоди. Една арабска принцеса дори искала да изпрати частния си самолет в Истанбул, за да разбере по-бързо какво се случва с любимите й герои, разказва Абдулфатах.

Емирът на Бахрейн пък поканил Туба на конни състезания и както съобщиха турските медии, тя била посрещната там като кралица. Тя била взета с частен самолет от Антакия, където по това време се снимала в сериала „Гордата Аси„, и връчила наградите на победителите в турнира. При посещението си в Дубай, заедно с Къванч Татлътуг, когото наричат „Брад Пит на Близкия изток“ Туба била посрещната от 35 хиляди души.

Освен Туба Бююкюстюн, в „Под липите“ участват още двама актьори, които са известни у нас от екрана на Нова ТВ – Синан Тузчу (Сертач) в „Пламъкът на сърцето“ и Али Ил (Али от „Малки жени„).