„Под прикритие“ скрит в рейтинга на „Седем часа разлика“


„Седем часа разлика” подобри резултатите си спрямо миналата седмица

Близо 43% от всички ТВ зрители пред малкия екран на 20 ноември, неделя, от 20.00 до 22.00 часа, са избрали да гледат поредните епизоди на „Седем часа разлика” по bTV. Въпреки завръщането на «Под прикритие» по БНТ1 в праймтайм (най-гледаното време), продукцията на bTV отбелязва 4% повишение в дела си спрямо предходната седмица.

По време на директния сблъсък на «Седем часа разлика» с другия БГ сериал между 20:45 и 21:45 ч. bTV привлича 1,1 милиона зрители (рейтинг 15,3%, дял 40,1%), а БНТ1 – 388 000 (рейтинг 5,4%, дял 14,1%) за аудитория All4+ (вж. графиката).

Най-вероятно във връзка с гореизложените данни, от БНТ заявяват следното:

Относно програмното позициониране на сериала „Под прикритие”2 – становище на БНТ

Във връзка с журналистически публикации и постъпили сигнали на зрители, че сериалът „Под прикритие”2 е програмно позициониран в неподходящ времеви слот, Българска национална телевизия обръща внимание, че интерпретираната информация не е обективна. Моля да имате предвид, че първият сезон на „Под прикритие” стартира в неделя, 17 април 2011г., след предварително проучване на аудиторията. Според него в неделя вечер зрителите предпочитат да гледат качествена българска продукция, която до тогава нито една телевизия не беше предложила. Ето защо БНТ не само се съобрази с изискването на аудиторията, но и успя достатъчно добре да разработи този програмен слот, в рамките на премиерния сезон на „Под прикритие”. БНТ първа позиционира български сериал в неделя вечер и ще продължи да бъде коректна към зрителите си, като излъчи и втория сезон на сериала в същия часови пояс.

Медийната платформа на БНТ е ефективна, а програмната политика е публична, широко достъпна и съобразена със зрителските препоръки и желания, което позволява на Обществената телевизия да затвърди имиджа си на национален лидер и „телевизия на зрителя”.