Подробности за митинг-концерт на Слави Трифонов в София

Митинг концертът на Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” ще е на Орлов мост на 29 октомври на сцена, обърната към х-л “Плиска”, и вероятно ще продължи 4 часа. Мястото на събитието е същото както преди 26 години, когато на 7 юни 1990 г. т.нар. син митинг тогава събра стотици хиляди души.

Началният час ще бъде съобщен в понеделник вечер от Слави Трифонов в шоуто му по Би Ти Ви.

Изненадващо нито водещият, нито екипът рекламираха досега предстоящия концерт. Единственото, което Евгени Димитров-Маестрото каза пред “24 часа”, е “Всичко е наред, движим се по план”.

По-различното този път е, че в същия ден в София ще се играят и два мача. От 17,30 ч на стадион “Българска армия” в Борисовата градина – съвсем близо до концерта, ЦСКА-София приема “Локо” (Пд) в двубой от Първа професионална лига. Мачът би бил потенциално опасен заради враждата на двете агитки, обаче този път ще е без зрители заради наказание на домакините. От 15 ч в Драгалевци е мачът от Втора лига между “Септември” и “Царско село”, на който едва ли ще има много публика.

От Столичната община обясниха, че са получили уведомление за концерта. В момента двете страни съгласуват къде да бъде разположена сцената, как ще се организира движението в района, къде ще са контролно-пропускателните пунктове, охраната и медицинските екипи.

От екипа на Слави са поискали митинг концертът да е от 18 до 22 ч на бул. “Цариградско шосе” със сцена с лице към х-л “Плиска”. От общината уточниха, че режимът при провеждане на политически събития е уведомителен, а не разрешителен. В концерта ще участват “Ку-Ку бенд” и балет “Магаданс”, но са поканени още Криско, Преслава, Миро и Гери-Никол. Входът е свободен.

Инфо: Вестник 24 часа