Погнаха Сашка Васева за данъци, тя си излива душата в писмо (прочети!)

Сашка Васева: А какви ли са били днешните политици през 90-те? Може би бизнесмени от сивия сектор?

Във връзка с вторите проверки на изпълнители от развлекателния бизнес, които НАП оповести, Сашка Васева се изказа гневно по адрес на Министър-председателя Бойко Борисов и нейната колежка Ивана.

Ето какво каза Сашка Васева:

Колко данъци плати силиконовата долина на „Пайнер“ и лично любимката на Бойко Борисов – Ивана?

Какво стана с първата проверка и здравите хонорари от по 4000 лвева и нагоре, че се захванаха с ретро фолка, чийто хонорари варират между 700 – 800 лева.

Май трябва да ни проверяват март месец, когато си подаваме годишните данъчни декларации. Защото ние, ретро фолкът, работим от половин година. Откакто ретро партитата са модерни. Ако ще ни проверяват когато сме били на върха преди 10 – 15 години /годините на прехода/, ще трябва да запитаме днешните политици: Те какви са били през 90-те години и не са ли били в сивия сектор и ако са били, да им конфискуваме милионите и хотелите.

В момента текат данъчни проверки към всички дребни бизнеси. И аз питам: „Защо дребните риби ще пълнят хазната на държавата? И сега им е трудно да оцеляват в днешната финансова криза. Защо не се захващат с големите акули и милионери в държавата? Защо трябва да се откъсне от залъка на народа, който и без това трудно оцелява. Или пък ще трябва да пеем актуалния ретро хит – „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони“.

При всички случаи това е крайно мнение на Сашка Васева, която няма как да не знае, че въпросните проверки на работещите в развлекателния бизнес започнаха именно с най-популярните изпълнители и то от „Пайнер„, коментират разумни гласове в поп-фолк средите.

Шефът на музикалния гигант дори заяви категорично, че няма от какво да се притеснява, защото ръководената от него компания е изряден данъкоплатец.

Дали това е случайно? Ето какво каза Сашка Васева за Бойко Борисов в „Станция Нова” съвсем скоро:

По информация от Signal.bg