Пол Гилбърт, китаристът на Mr. Big, с концерт в Пловдив


ВИРТУОЗНИЯТ КИТАРИСТ НА ‘МИСТЪР БИГ’ – ПОЛ ГИЛБЪРТ – СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА ПЛОВДИВСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА КИТАРАТА!!!

ЗВЕЗДАТА ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ СЪС СЪПРУГАТА СИ В ДЕНЯ НА ШОУТО!!!

Един от най-добрите съвремени китаристи – Пол Гилбърт – ще бъде специален гост на Фестивала на китарата в рамките на Есенния салон на изкуствата, Пловдив 2008. Концертът на виртуозния музкант ще се състои на 18 октомври (събота) в палата 2 на Международния пловдивски панаир.

Пол Гилбърт е известен в световната музика като един от създателите на супер популярната през 80-те рок група „Мистър Биг”. Той е автор на едни от най-забележителните хитове на бандата като “Road To Ruin”, “A Little To Loose”, „Green-Tinted Sixties Mind”, „Out of the Underground” и много други.

В музикалната биография на талантливия китарист задължително трябва да бъдат споменати годините с една от най-прогресивните групи в световната история на хард рока “Racer X”, на която Пол Гилбърт е създател и основен композитор. През своята над 20-годишна кариера, артистът работи с музикални легенди като Джо Сатриани и Джон Петручи във виртуозния проект “G3”, Майк Портной, Нийл Морс, Гари Чероне, Били Шиън, Мат Бисонет и много други.

Гостуването на Пол Гилбърт у нас е част от настоящото му европейско турне, което вече стратира на 23 септември от Брюксел. Турнето включва 57 дати и приключва на 25 ноември с шоу в Брайтън, Великобритания. Отзивите от първите концерти от турнето са повече от позитивни, залите, през които преминава гастролът, са напълно разпродадени и публиката посреща великия китарист с възторжен ентусиазъм.

Виртуозът ще пристигне у нас в деня на шоуто, заедно с 12-членния си екип, веднага след концерт в Букурещ, а след участието си в Пловдив заминава за Солун, където е поредната дата от турнето му. Пол Гилбърт ще се качи на сцената на панаирна палата 2 с още трима музиканти – Джеф бауърд (барабани) и Крейг Мартини (бас). Любппитен е фактът, че в бенда на звздата свири и съпругата му Ейми Гилбърт (кийборди), която също пристига у нас за концерта в Пловдив. На 18 октомври квартетът ще изпълни композиции от последния солов албум на китариста „Silence Followed by a Deafening Roar”, издаден само преди броени дни и разбира се, някои от най-силните хитове на „Мистър Биг”, които публиката със сигурност очаква да чуе.

Интересът за шоуто е огромен, но билети за него на цени от 15 до 25 лв. все още могат да бъдат закупени от билетен център НДК, касите на Тикетпро България и неговите партньори в цялата страна и оналйн на www.ticketpro.bg.

 
По темата: