Поли Генова на финал в Евровизия + видео

Поли Генова на финал на Евровизия! Новината гръмна точно в 0 часа и 0 минути и прозвуча като новогодишен фойерверк в прякото предаване на БНТ от Стокхолм. Нашата певица бе обявена като третата финалистка от втория полуфинал на песенния конкурс.

Поли бе блестяща в изпълнението на песента си „Ако любовта беше престъпление“ (If love was a crime). И парчето, и цялостното му представяне на сцената бяха замислени и изпълнени на световно ниво и в синхрон с традициите на конкурса.

Публиката прие много радушно атрактивната хореография на българката, както и нестандартното й сценично облекло, което озари сцената.

Визитката на Поли, представяща България, също беше на изключително ниво.

Едва ли ще е пресилено да се каже, че класирането на нашата певица не беше голяма изненада за никого. То обаче хвърли в еуфория не само родните меломани, но и всички българи, които издържаха пред екраните, за да видят резултатите от полуфинала. Финалът е в събота.

Това е второто представяне на Поли на Евровизия. Първото беше преди пет години с хита й „На инат“. С него обаче певицата не успя да стигне до финала.

Останалите страни, чиито песни тази вечер бяха класирани за финала, са Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Певицата представи България под номер 12 във втория полуфинал на песенния конкурс. Тя изпълни “If love was a crime” в оспорвана конкуренция с още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия.

Поли Генова успя да класира България на финал на „Евровизия“ за втори път в 11-годишното участие на страната ни в конкурса. Досега единствената песен, успяла да прескочи полуфиналите, беше „Вода“ на Елица и Стунджи през 2007 г.

Поли бе избрана да представя България в Евровизия заради популярността й сред феновете на конкурса и заради блестящото й представяне като водеща на Детската Евровизия през ноември миналата година, която БНТ организира.

И за миг тя не остави публиката да си поеме дъх – води на английски, пее, рапира, танцува и разиграва етюди. Буквално „ни скри шапката“ с перформънса „Where is my dress“.

В събота на сцената в Стокхолм ще излязат 26 държави, сред тях – и Поли Генова, за да представи отново България на най-гледаното европейско музикално шоу.

Често родните знаменитости са обвинявани в лицемерие помежду си, че понякога и чиста злоба. Е, това бе опровергано не от кога да е, а от Преслава. Самата тя не веднъж си е патила от хорските приказки, но явно добротата на певицата е над всичко.

Конкретният случай, от който фолк изпълнителката събра овации е последният й статус във Фейсбук. Дали заради чисто приятелски чувства, дали колегиални или породени от българска съпричастност, но Преслава призова феновете си да подкрепят Поли Генова в Евровизия.

„Приятели в чужбина, подкрепете Поли тази вечер”, написа изпълнителката. Веднага заваляха одобрителни коментари.

Припомняме, че Преси и Поли участват в предаването „Като две капки вода”.

Носителят на девет награди „Грами“ Джъстин Тимбърлейк ще пее на финала на „Евровизия“, съобщава „Нова телевизия“.

По време на концерта той ще изпълни за първи път новата си песен „Can’t Stop the Feeling“, която представи официално само преди няколко дни.

Това е първият път, в който международна звезда от ранга на Тимбърлейк взима участие в „Евровизия“, без да е част от надпреварата.

Виж всички изпълнения от втория полуфинал –

По инфо на вестник Всеки ден, агенция БЛИЦ, агенция ПИК, агенция Стандарт нюз, вестник 24 часа