Поли Генова не се класира за финала на „Евровизия“, а трябваше!


България за пореден път не се класира за финалите на „Евровизия“, но с тази разлика, че този път не се изложихме!

Глас, сценично поведение, енергия, магнетизъм – всичко това струеше от Поли Генова при представянето й във втория полуфинал на „Евровизия„. И пак – НЕ. Не ни допуснаха да се пробваме на финала. Защо?! Никой няма рационално обяснение.

Поли Генова от малка се занимава с пеене и това си пролича на голямата международна сцена. Перфектни костюми, перфектни държание на сцената, перфектни ефекти, перфектна песен, ПЕРФЕКТНО изпълнение. Това може да опише ситуацията с представянето на „На инат“.

Омразата на България в момента е насочена към Молдова, която, за разлика от нас се класира на финала. Интернет потребители предлагат следващата година да изпратим петима оФчари, или няколко луди от „Курило“, та сигурно и нас ще пуснат.

Факт е, че на втория полуфинал не се класира нито една песен, която не бе изпята на английски. Може би това е единствената забележка, която можем да си отправим…. но защо пък да пеем на английски?! Това да не е „Англовизия“?! И все пак, когато залагаме на западно звучене – поп музика, добре е да изпълним нещата по еталон. Ако искаме да сме българи – да пеем фолклор, или някоя чалга…

И ако не друго, то смятаната за лигава и сладникава доскоро Поли Генова вече има вярна фенска маса в България, и въпреки че не успя в чужбина, тук вече всички ще я обичат. Не така се случи с Миро или Красимир Аврамов, например, а тъкмо обратното…

На снимката: Предвкусваща накъде отиват нещата, Поли Генова показва среден пръст на „Евровизия“? Други пък тълкуват жеста като опит за изобразяване на боен знак.

Поли Генова – На инат (на живо – втори полуфинал на Евровизия 2011 – Дюселдорф)

За сравнение – Евровизия 2011 Молдова

Освен Поли Генова, българските аплодисменти заслужи единствено Швеция:

 
По темата: ,