Поли печели Музикална академия, Дичо псува шоуто – видео

Петък 13-и щастлив за Поли Генова

Младата певица надви Кичка Бодурова с 58,68 % и грабна 100 000 лева от „Музикална академия“

Петък 13-и се оказа фатален за Поли Генова, но със знак плюс. Младата певица спечели финала на първото издание на „Музикална академия“ и грабна 100 000 лева от шоуто, както и скутер Vespa.

Поли надви съперницата си с 58,68 % от зрителския вот.

Преди да бъдат обявени резултатите от гласуването в „Музикална академия“, при последното си изпълнение Поли Генова не издържа на напрежението и се разплака след топлите думи на журито.

Ти ме караш да се чувствам горд, че съм българин, каза Георги Христов на Поли. Бъди горда с това, което правиш, възкликна и другият член на журито Люси Дяковска.

Всички от вече отпадналите участници в шоуто подкрепиха на финалната права Поли Генова пред доста по-възрастната й колежка Кичка Бодурова. Само Дичо, който пък не скри разочарованието си от собственото си от отпадане на финала, се обяви за Кичка – „Ами не знам кво да кажа… Малко ми е „ала-бала“… Ама щом искате да има шоу като „ала-бала“, да е кака Кичка и… Еба*и шоуто, фък оф!“.

На финала останаха общо четирима участници в програмата – Поли Генова, Кичка Бодурова, Дичо и Георги. След първия кръг отпадна Дичо, а след него си тръгна и Георги, който зае почетното трето място.

На последния концерт певците трябваше да представят по три песни – коледна, авторска и своя любима.

Авторската песен на Поли бе озаглавена „Малко по малко“, а тя я определи като „фина и емоционална“. Авторската песен на Кичка носеше името „Признание“, а текстът е посветен на съпруга ѝ. За своя авторска песен Георги бе избрал да напише балада, а сам я определи като „тъжна и за нещата, които оценяваме, когато ги загубим“.

След като в началото Фънки, който е отявлен критик на Кичка запази самообладание, след изпълнението на авторската й песен той буквално я помля с думите: „Аранжиментът беше от времето на дядо ми“. В същото време обаче неговият колега от журито – Здравко и половинката му Катя не пестяха суперлативи за завърналата се за кратко от САЩ Бодурова. „Няма да ми стигне ефирното време да хваля Кичка“, сподели ритонката Катя. Това е една песен за вечната любов, добави и Здравко.

За изпълнението на любима песен Кичка остана вярна на себе си и изпя „Обичам те, майко Българийо“, а пък Поли изненадващо изпълни „Хубава си, моя горо“. Нафталин, изригна Фънки по адрес на Бодурова и я скастри, че е правил 5 фестивала „Златен Орфей“ и че и тя, и фестивалът вече са минало. Никога не съм получавала толкова обиди през живота си, както тук, но зрителите имат право да избират и надявам се да ме подкрепят, реагира Кичка.

Здравко пък пресече Фънки с думите: „Ти си голяма, ти пееш това, което знаеш, ако станеш модерна ще станеш жалка“.

Фънки не остана доволен и от изпълнението на Поли на „Хубава си, моя горо“. Чували сме песента в много по-добри изпълнения, отсече рокаджията. „Пей си я у вас“, посъветва язвително той. Фънки скастри едновременно и Кичка, и Поли с мнението, че и двете спекулират с чувствата на публиката и избират неподходящи за себе си песни, но пък такива, които ще ги докарат до финала.

Гледай видео запис от предаването онлайн

По инфо на VsekiDen.com