Полуфиналите на „България търси талант“ стартират с 11 участници

Първият полуфинал на „България търси талант” започва на 17 април, вторник, в 20:00 часа

Два часа забавление всеки вторник и един напрегнат час на очаквания всеки четвъртък по bTV

На 17 април bTV започва излъчването на полуфиналната надпревара в „България търси талант”.  Всеки вторник от 20:00 часа в продължение на два часа кандидатите за титлата „талант на България” ще имат възможност да представят пред журито, публиката и зрителите на медията своите умения и нови номера и да докажат защо заслужават да спечелят наградата от 60 000лв. В края на всеки лайф, в продължение на 10 минути, линиите за гласуване ще бъдат отворени. Номерът, който спечели най-много гласове отива на финал. Номерата, които се подреждат на второ и трето място ще трябва да чуят „присъдата” на журито в състав Любо, Хилда и Маги, и само едното изпълнение ще се пребори за правото да участва на финала. Резултатите от гласуването ще стават ясни всеки четвъртък от 21:00 часа.

Зад кулисите на „България търси талант“ вълнението пък не може да се опише с думи. Феновете на шоуто, обаче, могат да станат свидетели на силните емоции, които бушуват зад кулисите. Всеки вторник от 20:00 часа всичко, което остава скрито от погледа на зрителите пред телевизионните екрани, ще се излъчва ексклузивно на voyo.bg.

Близо 400 души бяха допуснати до същинските кастинги на „България търси талант”. От тях 169 изпълнения получиха позитивните коментари на журито, но само 60 се сдобиха с тяхната благословия да продължат на полуфиналите.  Първите 10 участници, които ще взривят публика, жури и зрители са гордостта на Варна – морските сирени Рио Крю, които ще докажат, че варненци могат да танцуват, както и най-възрастният танцьор в шоуто – 84 годишният Иван Дзезов и неговата партньорка Мария Стоименова. Към тях ще се присъединят момчето от Африка Тени Омеде, което впечатли с любовта си към българската рок музика и с право беше кръстен от феновете „нигерийският Данчо Караджов…”, най-бързата китара на Троян Христо Кирилов, един талант, който се запознава с жена си в телевизионното шоу „Давай поженимся” в Русия,  а след участието му в „България търси талант” му се роди дъщеря, както и човекът с многото гласове Илия Маринов, който строи домове край брега на морето, не мечтае да става звезда, а да построи дом и за себе си. Гордостта на Айтос е акробатиката, а гордостта на Спортен клуб „Орел” са ….Маргарита, Мария, Десислава и Янислав. Най-популярният бургаски талант в момента е Йордан, известен като Мистър Га – Га и не заради перфектния си танц, а заради смелостта да направи нещо щуро на сцената…. В първия полуфинал ще бъде представена и бургаската певческа школа. Лидия Стаматова е едва на 10 години, но изпя “Listen” на Бионсе все едно вече 10 години е на сцената. Към полуфиналите на „България търси талант” продължиха и две момчета, които изживяха истинска драма. От петима те останаха … двама. Дениз и Съби се явиха на кастингите заедно с фаворитите от първи сезон Стрийт Дъст. Но журито реши да даде шанс само на тях двамата и те са решили да разбият зрителите под новото име Бийт Стрингс. И понеже танците властват във втория сезон на шоуто, на сцената ще се качат и една от сензациите по време на кастингите. Петорката от Сливен Хил Крийпс играха хип-хоп на „Една българска роза”, а с какво ще изненадат зрителите и журито ще видим във вторник, 17 април от 20.00 часа.

Гледай видео запис от предаването онлайн