Помогни на „И аз мога“ – ела на нестандартен концерт Music Jam

MUSIC JAM – Музикални събития за И АЗ МОГА в Sofia Live Club

Acid Folk Collective

Вторият концерт от поредицата нестандартни музикални събития Music Jam носи името Acid Folk Collective. Той ще се състои на 20 май (четвъртък) от 21:30 ч. в Sofia Live Club.

И този път организаторите на събитието ще подкрепят И АЗ МОГА и ще дарят процент от входа за целите на фондацията*.

Acid Folk Collective е съвременна асид фолк фикшън банда, в която участват различен брой музиканти, в зависимост от ситуацията. В началото това е студиен проект, в който са семплирани вокални теми и миксирани след това с различни бийтове и други акустични инструменти. Така възниква името „асид фолк”. Днес музикантите го изпълняват на живо. Стилът на музиката може да се опише като асид фолк фикшън. Музикалните теми са колаж от фолк, сайкъделик фънк и джаз.

Колективът е основан от Екатерина Ангелова – вокал и Иво Паунов – сакс, кавал, композиция. Екатерина е солова и хорова изпълнителка, която в творчеството си осъвременява традиционните вокални техники на българската народна музика. Участвала е в проектите: MAPROJECT, GREAT BULGARIAN VOICES CHOIR и др.

Иво Паунов – автор на проекта и композитор на бандата е участвал в редица проекти и печелил много международни награди. Негови са филмите: The Mosquito Problem and Other Stories (документален – печелил награди на фестивала в Кан, награда за най-добър документален филм на фестивала в Лондон и др.), Georgy and the Butterflies (спечелил Сребърен Вълк (IDFA) и повече от 13 международни награди).

По време на концерта ще може да чуете и най-новия „хит” на Acid Folk Collective –„Мене ме мамо змей люби”.

Гост музиканти на 20 май ще бъдат Георги Петров – клавишни, Вихрен Паунов – бас, Филип Ернстинг – ударни.

Бъдете гости на Sofia Live Club!

* Актуална цел на И АЗ МОГА е създаването на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив (http://www.icantoo.eu/goal.php). Може да подкрепите Центъра и като си закупите аксесоари I Can Too, които ще се продават по време на събитието във фоайето на Sofia Live Club или изпратите sms на 14 15 и тел.: 09005 14 15.

 
По темата: ,