„Повече българчета за България“ 2010 – „Тройка на разсъмване“ помага!

Екипът на сутрешното шоу на Радио Витоша „Тройка на разсъмванеобяви на пресконференция на 17 март началото на кампаниятаПовече българчета за България“ 2010

●      „Тройка на Разсъмванеи Радио Витоша организират за 5-та поредна година кампаниятаПовече българчета за България“.

●      За втора година кампанията е подчинена на проблемите на репродуктивното здраве и по-конкретно сурогатното майчинство и осиновяването.

●      ”Човечността има лице” е мотото на тазгодишната благотворителна инициатива, в която дарителите ще могат да подкрепят финансово избрана от тях кауза от три възможни и да аргументират избора си в ефир.

Днес на пресконференция в Национален пресклуб БТА водещите на сутрешното шоу на Радио Витоша „Тройка на Разсъмване“ Милена и Кирил обявиха началото на кампанията „Повече българчета за България“ 2010.

През петте години на съществуването си кампанията „Повече българчета за България“ има за основна цел да привлича вниманието към ниската раждаемост като окуражава и съдейства на бъдещите родители, поощрява споделянето на проблемите и информира за възможните им решения, търси отговор на трудни въпроси и се допитва до мнението на различни специалисти.

През първите три години кампанията „Повече българчета за България“ поощряваше семейни и несемейни двойки от цяла България да зачеват и раждат деца. 16 бебета проплакаха в резултат на инициативата.

През 2009 г. „Повече българчета за България“ по Радио Витоша постави във фокуса на обсъжданията проблемите на репродуктивното здраве: безплодието като проблем, възможните видове лечение, финансовата ангажираност на държавните и неправителствените институции.

Оживените коментари и болезнените изповеди по различни наболели теми през 2009 г. дадоха основание проблемите на осиновяването и сурогатното майчинство да бъдат избрани за фокус на кампанията през 2010.

Тази година в периода 22 март – 15 април Милена, Кирил и Тодор ще канят за коментар в ефир водещи специалисти в различни направления – както лекари, занимаващи се с лечение на стерилитет при мъже и жени, така и юристи и социални работници, които имат професионален поглед и отношение към възможностите за осиновяване в България.

С приоритет, разбира се, ще бъдат личните истории, опитът и мнението на всеки слушател с отношение към обсъжданите теми.

Дарителството отново ще бъде във фокуса на инициативата. ”Човечността има лице” е мотото на тазгодишната благотворителна кампания, която дава възможност на  слушатели и фирми да подкрепят финансово, избрана от тях кауза от три възможни: дом за сираци, лечение на безплодие на конкретен човек или Детско нефрологично отделение към Медицинска академия, което „Тройка на Разсъмване“ традиционно подпомага.

Актуална информация за кампанията можете да получите от ефира на Радио Витоша и в специално създадените теми във форума на www.VitoshaOnline.com .

Слушай Радио Витоша тук: http://dir.slusham.com/link.php?id=42