„Ангел си ти“ отива на Евровизия – но дали не е крадена?! (АУДИО)

Творецът ще продуцира млади таланти. Първата от тях е Дивна. Дано обаче няма проблеми като с песента – кандидат за Евровизия, „Ангел си ти”

Миро ще пее само още 3 години, съобщи самият той пред медиите. След това слиза от сцената и става продуцент. Бившата му партньорка от реалитито „Пей с мен“ Дивна ще бъде първата кандидатка за слава, продуцирана от него.

С наближаването на Евровизия нямаше как да не се заформи и някой скандал около песните на Миро. Авторското му парче „Ангел си ти“ било крадено от песента на Роджър Санчес Lost. Новината пусна агенция Блиц. Според нея тези дни интернет сайтовете били пълни с откъси от двете песни и приликата постоянно се обсъждала. „Дори за непрофесионално ухо приликата на двете песни е неоспорима“, твърдят музиканти, които очакват съвсем скоро да гръмне скандал, подобен на този с изплагиатстваното парче на група „Каффе“ – „Лорейн“.

PR-ът на Миро Светла Русева отговаря: „Аз не съм музикант по образование. След запитване от различни сайтове към мен по същия въпрос, изпратих песента на Роджър Санчес Lost на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични: „Прилика в мелодичната линия няма. Песента „Ангел си ти“ е музикална форма на поп песен „куплет-припев-куплет-припев-куплет“. Не разбирам защо дни преди избора на българска песен за Евровизия се търсят измислени поводи за скандали“ – завършва PR-ката.

А ние разбираме. Дни преди Евровизия броят на изкушенията за скандали нарства с най-малко 3 пъти. Къде в стихове, къде в статии и есета. Защо ли? Ами просто така, сеир да става! Това е нашият балкански начин да изпуснем напрежението – като го създаваме.

Инфо: BLife

Чуй двете парчета и прецени – кой крал, кой си спал на ушите!

 
По темата: