Православието лекува?


Православна психотерапия във „Вяра и общество” тази събота

Тази събота в специално интервю за предаването „Вяра и общество” зрителите на БНТ ще видят един от най-известните специалисти по православна психотерапия Негово високопреосвещенство Йеротей /Влахос/. Епископът-социалист, както самият той описва себе си, не скрива, че част от своя опит като духовник и учен е почерпил от постоянния си досег със Света гора. Това обаче не му пречи да е световно признат авторитет на православната психотерапия. Единствено зрителите на „Вяра и общество“ ще могат да се докоснат до невероятните прозрения на митрополита, който твърди, че „православието е терапевтична система, която лекува човека“ .

Димитър Спасов от сп. „Християнство и култура“ ще срещне зрителите с друга харизматична личност – протойерей Александър Шмеман. В новоизлезлите за първи път на български език негови “Дневници – 1973-83“ той споделя своя опит за живота във вярата, която не решава проблемите, а просто ги премахва. С помощта на богат архивен материал и изследователя Емил Димитров в този брой предаването ще припомни и личността на последния български възрожденец – Варненско -Преславския митрополит Симеон.

В деня на Архангелова задушница, „Вяра и общество” няма да пропусне да почете и предците ни, загинали на бойното поле за вярата и отечеството. В специален материал екипът на предаването ще проследи традицията загиналите войни да бъдат почитани в навечерието на Архангеловден. Кой прочут българин въвежда тази войнска задушница за първи път в Русия и още интересни подробности около Архангеловден, вижте тази събота от 8:00ч. по БНТ1.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: ,