Предавания и сериали по bTV 2017

На специално събитие главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала откри официално пролетния сезон на bTV в присъствието на представители на българските медии и лица на телевизията. Той заяви, че един от приоритетите на медийната група е запазването на високото качество на програмното съдържание, което е от голямо значение за телевизионната аудитория.

„bTV е категоричният пазарен лидер – както по отношение на праймтайм проектите, така и от гледна точка на съдържание през целия ден. Телевизионните канали на bTV Media Group постигат консолидиран аудиторен дял от 44,5% в праймтайм сред активната аудитория (TG 18 – 49), което е с 2,3 пункта повече спрямо предходната година. Това представяне ни осигурява сериозно предимство пред Nova Broadcasting Group, като в праймтайм постигаме почти 20 пункта или 75% по-високи резултати.” В първия ден от първия пролетен месец, г-н Скала посочи, че на среднодневна база bMG достига до 40.9% от аудиторията, което е с 2,3 пункта повече спрямо 2016. „Ние не само защитаваме лидерската си позиция, но и можем да направим разликата спрямо Nova Broadcasting Group още по-голяма”, завърши той.

Програмният директор на bTV Маргарита Александрова коментира пред гостите на събитието, че новият сезон на bTV залага на специалния бленд от няколко впечатляващи и доказани формата – MasterChef, „Гласът на България”, „Столичани в повече”, „Комиците и приятели”, и „Бригада Нов дом”. Предавания с огромна и лоялна аудитория, които ще изненадат зрителите с нов облик, концепция и динамика през пролетта. Г-жа Александрова подчерта и различното програмиране, в което слотът между 20.00 и 21.00 часа се запазва за сериал, а основните праймтайм проекти ще започват от 21.00 часа. От 1 март стартира социалният експеримент „Смени жената”, а на 2-и март – новият сезон на социалното риалити „Бригада Нов дом”. След седмица ще започне и рекордният 11 сезон на „Столичани в повече”. От 1 март от 22:00 часа зрителите ще се забавляват с новата версия на „Комиците и приятели” – всяка сряда, четвъртък и петък с продължителност 30 минути. Друг акцент в програмата на най-гледания телевизионен канал са характерните за bTV български сериали, към които аудиторията изпитва носталгия. Любимите заглавия „Домашен арест”, „Седем часа разлика”, „Революция Z”, „Стъклен дом”, „Фамилията” и други намират място в уикенд следобедите, а скоро своята премиера ще направи и супер мащабният сериал „Скъпи наследници”. Това обаче не е обикновен сериал – „защото той не е продуциран като телевизионен продукт, а е направен като за кино. Спокойно можете да го наречете холивудски сериал… Нека го наречем българският холивудски сериал”, коментира главният изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. „Когато нашите зрители видят първия му епизод, те ще бъдат много повече от впечатлени”, увери той.

Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт”, коментира, че основна мисия на нюзрума на bTV е винаги да осигурява обективна, балансирана и актуална информация по съвременен, бърз и лесен начин. Стратегията за развитие включва редица технологични нововъведения, както и нарастваща синергия между телевизия, радио, интернет и социални медии. Венелин Петков посочи, че колегите му работят върху изцяло нов за България проект, свързан с предстоящите избори, както и по възраждане на телевизионната документалистика. „А високите резултати, които постигаме на всички нива и във всички канали, доказват нарастващия интерес и доверие на аудиторията и това, че вървим в правилната посока”, заяви той. „Предстои да покажем нещо ново, което досега не е правено на българския пазар. Ще го видите още на изборите”, обеща директорът на „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Венелин Петков. „Новините и актуалните ни предавания са безапелационният лидер на българския информационен пазар – заради хората, които работят в тях. Това са най-добрите разказвачи в България”, подчерта той.

На специалното събитие присъстваха водещите и актьорите от всички праймтайм продукции на телевизията, които си пожелаха заедно да направят пролетта на зрителите на bTV незабравима. Сред тях бяха водещият на „Тази сутрин” Антон Хекимян, водещият на „120 минути” Светослав Иванов, водещата на “Cool…T” Петя Дикова, треньорите в „Гласът на България” Поли Генова и Графа, журито на MasterChef – Виктор Ангелов и Андре Токев, продуцентите на „Смени жената”, „Папараци” и „Фермата” – Иван и Андрей, любимите актьори от „Столичани в повече” и „Комиците и приятели” – Руслан Мъйнов, Петър Петков-Шайбата и Васил Драганов, майсторът на „Бригада Нов дом” – Владимир Караджов, както и трима от актьорите в каста на „Скъпи наследници” – Койна Русева, Искра Донова и Петко Венелинов.

 
По темата: , ,